Ett Träfat För Vin, Whisky Eller Öl

från : 1,931 kr

*Frakt: ingår
*Moms: ingår

*Leverans ~ 5-8 arbetsdagar

paypalvisamastercard

Artikelnr: whisky. Kategori:

Beskrivning

Ett Träfat För Vin, Whisky Eller Öl

Ett nytt tillägg till vårt sortiment av handgjorda trävaror – en trätunna till vin, whisky eller öl – finns nu till salu! Delta i en månghundraårig tradition med ditt alldeles egna lilla ekfat.

Ekvinfat användes först av gallerna till att transportera öl under deras resor och de blev också populära av romarna som bytte tunga och ömtåliga amforor mot kompakta träfat så att de kunde lagra sitt vin. Allteftersom tiden gick insåg romarna att ekfat inte bara är en bra lagringslösning, men också hade också en inverkan på vinets smak.

Vinfat av trä tillverkas av högkvalitativ ek utan användning av lim eller andra konstgjorda material – bara rent trä och band av rostfritt stål för att se till att fatet håller ihop. När europeisk ek används till trätunnor mjuknar materialet och blir smidigare vid kontakt med drycken. Samtidigt får vinet en speciell doft och smak. Ju längre vinet stannar i träfatet, desto mer smak och doft absorberar det. Röda viner får en djupare röd färger med tiden, medan vita viner får en gyllene bärnstensfärg. Genom att lagra vin i ekfat kan man skapa en dryck som smakar helt unikt.

Detsamma gäller för andra drycker, såsom whisky eller öl, där smaken kan förbättras avsevärt om de mognas i ekfat. Det sistnämnda lagras traditionellt i ett whiskyfat för att whiskyn ska få smak från ekmaterialet. Med ett litet träfat kan du göra detta hemma och själv berika en whisky med unika smaker. Träekfat kan också användas till att bekvämt lagra större mängder öl. Eken kommer att göra färgen på ölen mörkare och ge smak från träet, vilket skapar en alldeles egen hemmagjord öl.

Bortsett från dess huvudsakliga funktion som doft- och smaktillsättning är ett vinfat av trä också en väldigt fin dekorativ presentidé. Vare sig om fatet ska användas som whiskeyfat, vinfat eller ölfat, kommer det säkert att bli en sticka ut i hemmet. Dessutom kan ekfatet användas upprepade gånger. Med tiden kommer doften och smaken som tillhandahålls av träfatet mjukna och subtilt ändras och producerar vin, whisky eller öl som smakar annorlunda varje gång. Starta din egen tradition!

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Ett Träfat För Vin, Whisky Eller Öl”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nollställ