3 Enkla Träbyggen Som Projekt För Julen

När julen äntligen är runt hörnet, kommer du att behöva ta dig ut, medan du dekorerar ditt hus, det är bara så det är.

Och mycket av det kostar en hel del pengar. Varje år spenderar vi alla massor av pengar under semesterperioden och du kan hävda att det är värt det, men det är fortfarande ett hårt slag mot din plånbok.Om du har ett intresse för träjobb, som du förmodligen gör om du läser detta, då kan du slå två flugor i en smäll. Du kan skära ner lite på dina kostnader genom att ta DIY-rutten med några av dina juldekorationer, samtidigt som du kommer att klia på den träbearbetningen. Med målet att vara festlig och iögonfallande kan du bli väldigt kreativ och ha mycket roligt att göra DIY-projekt som centrerar runt jul. Här är 3 relativt enkla som du bygger i år.

1 Återvunnen Julgran i Trä

Källa: https://www.funkyjunkinteriors.net/2015/12/reclaimed-wood-christmas-tree-and-star-front-porch.html

Ingalunda skulle jag betrakta detta en ersättning för en verklig julgran i vardagsrummet, men ibland är det trevligt att dekorera utanför också. Någon som passerar ditt hus kommer definitivt att sluta och ta notis om något sådant här om du har det inställt på din veranda. Den är gjord av återvunnet trä också så det kommer inte att kosta dig en hel del och verktyg och utrustning är ganska minimal också. När du har allt trä du behöver, finns det egentligen bara ett par olika delar som du måste arbeta på för att slutföra designen. Du måste först göra ett stativ samt ett högt inlägg som kommer att fixa i stativet och sträcka sig till toppen av trädet. Då kommer du att arbeta på var och en av de enskilda brädor som kommer att utgöra framsidan av trädet. Var och en du kommer att skära till längd med en cirkelsåg och de kommer att få successivt mindre. Du behöver en bra borr samt några gångjärn i metall, och skruvar och när det är gjort kan du dekorera det som du vill.

Funkyjunkinteriors.net har hela genomgången.

2 Snöflinga Trähylla

Källa: https://www.woodshopdiaries.com/let-it-snow-my-diy-wooden-snowflake-shelf/

Detta projekt är mycket roligt och det är också något som kommer att vara mycket användbart för semesterperioden. Det ser inte bara riktigt coolt och festligt ut, men det är också lite extra hyllutrymme för dig den här julen och vi vet alla hur viktigt det är. Du kan använda den för att visa dina julkort på, du kan hänga julstrumpor på den och du kan till och med lägga några mindre gåvor på där. Det är i många olika delar och det tar lite tid att sätta ihop, men för det mesta är det faktiskt ganska enkelt. Det behövs mycket trä för detta. Du behöver ca 18 fot 1×4 virke och flera spikar inte längre än några centimeter. Du behöver också spikpistol, lite lim och en geringssåg. Geringssågen är lite annorlunda än cirkelsåg i föregående genomgång. Hur som helst, det finns många olika vinklar på den här som du kan se och du måste vara mycket exakt med varje snitt. Det kan också vara svårt att få spikpistolen och limet i var och en av dessa men med lite övning borde du klara det.

Kolla in hela genomgången på woodshopdiaries.com.

3 Vägghylla i Trä

Källa: http://www.ana-white.com/2015/11/free_plans/tree-wall-shelf

När det gäller hyllor och träd, kan du aldrig ha för mycket av dem under julen. Så om snöfling hyllan inte drar ditt intresse, hur låter det med en julgranshylla?Det här är lite svårare än de tidigare projekten och det tar lite mer tid och krav på fler verktyg, men det erbjuder också mycket mer utrymme. Återigen är den här gjord av 1×4-brädor och den har en hel del besvärliga vinklade skärningar. Du behöver också lite plywood för basen. När det gäller verktyg, alla grundläggande saker som borren, måttband och slipmaskin är där men du behöver också ett par olika sågar. Det är bra att faktiskt ha ett lager av olika sågar eftersom de inte alla fungerar för varje specifikt projekt. Geringssågar och cirkelsågar är ganska standard bland träarbetare men du bör också åtminstone ha en sticksåg också. Här är några av de bättre.

Mitern och sticksågen kommer att vara till nytta i detta projekt. Vad detta innebär är att skära var och en av brädorna till längd så att du kan limma ihop dem i triangulära former. På samma sätt som trädet som vi pratade om tidigare i utseende men naturligtvis mycket mer praktiskt och användbart. Ana’s hjälper med hela genomgången hos ana-white.com.

Punktsättning

 

Vissa människor kanske tror att dessa byggprojekt bara lägger till stress under julen, men jag föredrar att tänka på det som avkopplande. Plus, dina gäster kommer att blåsas av stolen av din kreativitet. Ge ditt hus en personlig känsla med dessa festliga, hemmagjorda dekorationer.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *