Utomhus vedeldad bastu till salu

Här på TimberIN använder vi många års erfarenhet för att ge dig prisvärda och långvariga utomhusbastu! Oavsett din budget vet vi att vi kan ta dina drömmar om ett hem accent och se till att du hamnar med exakt vad du behöver för att föra allt tillsammans! Precis som våra trä badtunnor, vår utomhus trädgård trä bastur erbjuder inte bara underbara stunder eller avkoppling men beprövade medicinska och hälsofördelar för sina användare också!Se vores andre modeller af udendørs saunaer

Se alla våra produkter nedan

Oavsett vilken typ av Bastu du väljer de alla är utrustade med högsta kvalitet vedeldade eller elektriska finska Harvia värmare; trots allt något värt att göra; är värt att göra rätt! Precis som vi gör med våra badtunnor, våra utomhus trädgård bastur kommer direkt för att passa dina behov för dimensionering samt.

Om du vill ha en klassisk Utomhus bastu komplett med LED blixt och inre omklädningsrum; kan vi bygga en för dig! Sneliggande tak, bältros och vackra artesiska fönster; kan vi också göra! Saknar du utrymme i din trädgård? Vi kan göra och erbjuda en vertikal bastu för att passa nästan var som helst!

Om ingen av dessa alternativ intresserar dig; då har vi också något riktigt speciellt; våra fyrkantiga bastur inte bara ser magnifik, men de är mer speciösa och kan rymma upp till sex personer, vilket gör det till det perfekta alternativet för stora familjer och glada fester; eller till och med de som älskar att underhålla gäster!

Våra utomhusbastur av trä är mycket anpassningsbara; från elektrisk belysning, duschrum, utomhusvärmemodeller och träbehandlingar. Våra bastur är verkligen så olika som vår kunds behov! Om du inte gillar ek, kan vi göra hela saken i lärk för dig också!

Om du bara vill ha en liten bastu och undrar hur man gör din investering tjäna pengar för dig, ta lite tid att överväga en mobil Trä bastu! Vår samma stora konstruktion gjorde mobil för alla dina säsongsbetonade händelser, sprida avkopplande och vitaliserande hälsofördelar med din trä bastu med ditt samhälle!

Medan anpassning är en bra sak; många tror att bara för att vi har alla dessa alternativ tillgängliga kommer det på något sätt att göra det så mycket mer utom räckhåll; det är bara inte sant! Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att få dig in i din egen utomhusbastu!

Alternativ för konstruktion för utomhusbastu

(1) Utomhusbastu med dusch

En dusch tillsammans med en trädgårdsbastu eller badtunna är ganska populära val. Duschen kan placeras antingen på insidan eller utsidan som en separat enhet av utomhusbastun. Om man väljer en dusch i trädgårdsbastun, är det normalt att den är installerad i entrén, som är skild från de självaste basturummet. Det är viktigt att ha vattenavlopp tillsammans med en dusch. Vatten bör inte hållas på marken för att undvika att träet försämras. De mer populära val är extern trä-dusch.

(2) Trädgårdsbastu med kaminer, elektriska värmare

Det viktigaste att tänka på när du väljer utomhusbastu eller fatbastu är värmekälla. De mest populära är vedeldade Harvia värmekällor. Enkelhet och stil är de faktorer som gör dem så populära. Om röken inte är tillåten i ditt område, kan du överväga elektriska Harvia värmare. Konstruktionerna är enklare eftersom elektriska bastur inte har skorstenar och andra sofistikerade tätskikt delar. Den största skillnaden mellan elektriska och Harvia vedeldade bastuaggregat är effektmätningen. Kraften av en elektrisk värmare beskrivs som kW. Kilowatt (kW) är lika med tusen watt. Denna enhet används vanligtvis för att uttrycka uteffekt av motorer och kraften av elektriska motorer, verktyg, maskiner, och värmare. Det är viktigt att veta hur man beräknar kostnaderna för att driva en elektrisk trädgårdsbastu. Varje element har sin egen strömförbrukningsnivå. Man måste vara uppmärksam på hur många kW som värmaren har. Normalt brukar de komma från 3 kW till mer än 10 kW beroende på modell. Låt oss ta 6 kW som ett exempel. Om du har varit i en utomhusbastu – körs tunnbastu i 3 timmar på högsta effekt, att du slutar att konsumera 18 kW el (6 kW * 3 timmar = 18 kW/h). Nästa steg är att kontrollera dina lokala elräkningar. Låt oss säga att du debiteras 0,2 EURO per kW/h, så det totala priset skulle endast vara 3,6 EURO.

Alla elektriska värmare som används för att värma trädgårdsbastu eller fatbastur är utrustade med termostat så att man lätt kan nå den önskade temperaturen och justera där efter. Den strömförsörjning som behövs beror på ström av elektriska värmare. Enheter med upp till 6 kW kan drivas av en enda fas 220 – 230 V-kabel linje. Mer kraftfulla levereras med 3-fas 380 V-kabel.

Vedeldad utomhusbastu kan köras helt utan el. Man behöver inte någon strömkälla för att driva dem. Nackdelen är att du inte kan justera temperaturen med sådan lätthet med en elektrisk utomhusbastu. Så hur kan vi justera temperaturen inuti bastun och hur kan vi beskriva kraften i den vedeldade bastuaggregatet? Vedeldade bastuaggregaten har inte en sådan indikator som beskriver makten som elektriska och kära gör. Medan de elektriska beskrivs i kW, är vedeldad bastuaggregat indelade efter storlek och antal stenar som brännaren kan innehålla. Stenarna fungerar som värme ackumulatorer och ju större stenar, desto mer värme kommer att spridas i hela bastun. Temperaturen i en vedeldad utomhusbastu kan ställas in endast av mängden trä som man sätter på värmaren är luckan. Om det är för mycket av värmen, kan man alltid öppna fönster eller dörrar för att få till en ordentlig ventilation.

Vedeldad bastuaggregat kan utrustas med inre eller yttre luckor (den plats där du sätter trä). Den yttre luckan är ett perfekt sätt att ladda trä utan att störa folk inne. Detta är särskilt användbart för hotell eller bed & breakfast för att betjäna sina kunder.  Vi erbjuder också ett stort utbud av bubbelbad värmare.

(3) Utomhusbastu – bastu i tunna med omklädningsrum

Omklädningsrummen i en utomhusbastu är ett ganska vanligt val. Det är trevligt att ha lite extra plats att lämna dina kläder vid innan du går in i bastun. Storleken kan variera från 1 m till ca 2 m. För att bättre förstå konstruktion, ger vi ett exempel. Säg att du kan välja en bastu som är 4 m lång med 1,5 m omklädningsrummet. Denna typ av utomhusbastu skulle vara perfekt för 4-5 personer eftersom det huvudsakliga bastuområdet är 2,5 m lång och resterande 1,5 m är omklädningsrummet. Omklädningsrummet är skild från den huvudsakliga bastn  med trä eller glasdörrar. Om det endast finns ett litet utrymme i din trädgård, kan man ge upp ett omklädningsrum och har största bastudelen. Om du vill, kan omklädningsrummet, såväl som bastudelen, belysas genom några LED-lampor inbyggda under bänkarna. Ändra rum på utomhusbastun och fatbastur är byggda av samma trä och kräver inga ytterligare eller olika material. Om du inte har tillräckligt med utrymme i din trädgård, rekommenderar vi alltid att ha omklädningsrummet inuti fatbastun. Det är mycket mer praktiskt.

(4) Träbastu med en terrass eller veranda

Verandan är ett annat bra komplement till din bastu. Det är mycket bekvämt för att undvika omedelbar vind eller bara lugnt sitta efter en bra stund i bastun. Längden på en veranda kan variera men det mest populära valet är 1 m. Så återigen, ha en bastu med en sammanlagd längd av 4 m, inklusive 1 m veranda, har du kvar 3 m vid din bastu. Verandor hos en utomhusbastu är oftast byggd med sidobänkar och täckta med tak.

(5) Utomhusbastu – tunnbastu för 2, 4, 6 eller 8 personer. Låt oss jämföra storlekarna

När det gäller frågan om hur många människor en trädgårdsbastu har kapacitet för, är det inte lätt att svara på. Det beror mycket på storleken av en person, men i detta fall, låt oss ta en genomsnittlig storlek på en människa, 175 cm lång som väger ca. 80 kg. 2 m lång trädgårdsbastu skulle ge bekväm plats för 2 personer, 3 m – passar 4 personer och 4 meter lång utomhusbastu kan ta 6 personer eller fler. Typen av trädgårdsbastu oavsett om det är tunna eller iglu, påverkar inte antalet personer som kan sitta bekvämt. Å andra sidan, en rektangulär bastu av samma längd, passar olika människor eftersom väggarna är raka. 2, 4 person bastur är de mest populära val för små familjer, medan 4 eller fler meter bastur väljs oftast av hotell eller olika bed & breakfast anläggningar.

(6) Välja en plats för utomhusbastu – tunnbastu

När du bygger en utomhusbastu i din trädgård, är det viktigt att välja rätt plats. Du vill ha en plats som är avkopplande och lite avskild. Trots allt, du vill inte att dina grannar alltid kan se dig när du bastar!  Se till att den plats du väljer är tillräckligt stor och är tillräckligt långt borta från ditt hem för att inte utgöra en fara. Du kanske eller kanske inte behöver tillstånd för att bygga din bastu beroende på var du bor.

I huvudsak, en plats som är lämplig för en byggnad kommer också vara lämpliga för en bastu. I händelse av att marken inte kan riktas, kan din bastu höjas med hjälp av block eller en liten grund. Vissa konstruktioner tillåter dig att delvis begrava basen av bastun, vilket ger större frihet för att placera den. I princip, varje bastu levereras med en redan byggd trägrund som innebär att du bara behöver jämna ut ytan och se till att lämplig ventilation finnsunder den. Visst, bastun kan placeras på en terrass i trä eller någon form av uteplats. Materialet är inte så viktigt här. Varje bastu har sitt eget mått på grunden,  som din markkonstruktion ska uppfylla för att den snyggt ska kunna placeras.

Köp en vedeldad bastu – Hög kvalitet, lågt pris!

Vill du köpa en bastu? Eller kanske så leker du med idén att beställa en vedeldad bastu med en vedspis? Då är du exakt på rätt plats. TimberIN är en av de mest kända tillverkarna och leverantörerna i Europa. I nästan tio år har vi levererat till våra kunder i hela Europa. Oavsett om du vill köpa en fatbastu med en vedspis eller en Igloo-bastu med en elektrisk spis, kommer du garanterat att hitta något i vårt breda sortiment!

Och om du har hittat en produkt du gillar finns det olika recensioner av produkterna på vår hemsida. Om du har några frågor, förfrågningar eller förslag, tveka inte att kontakta TimberIN-teamet.

Om du funderar på att köpa en vedeldad bastu har du förmodligen stött på liknande produkter. Skillnad mellan en fatbastu och vedeldad bastu

Som namnet antyder, så påminner utseendet av en fatbastu ett vinfat. En fatbastu ger den nödvändiga idyllen och skapar en avslappnad atmosfär. Naturligtvis finns fatbastun i olika storlekar och konfigurationer. Du kan själv bestämma bastunens utrustning. Oavsett vilka ytterligare förfrågningar du har, kommer vi att överväga dig i produktionen i bästa möjliga utsträckning.

Båda dessa bastur har fördelen att de kräver lite utrymme och visuellt är ett perfekt komplement till trädgården. Oavsett om det är ett rustikt element eller en gammal motsvarighet till den moderna egendomen: Om du köper en utomhusbastu, välj en med visuell höjdpunkt.

I vårt breda sortiment hittar du många variationer när det gäller konfigurationerna av en vedeldad bastu. En populär idé är till exempel fatbastun med vedspis. En idealisk kombination!

I allmänhet är en bastu med en vedspis en bra idé om du värdesätter hållbarhet och romantik.

– Liknar en gigantisk vinfat

– Finns med några ändringar & storlekar

– Mycket populär: fatbastu med vedspis

– Mycket ekologiskt

Den vedeldade bastun

En vedeldad bastu jämfört med fatbastun har fördelen att när det gäller storlek finns fler alternativ tillgängliga. En vedeldad bastu är ofta en liten stuga, som är byggd med en extra grund.

En vedeldad bastu med en vedspis är idealisk för att spendera avkopplande timmar i naturen och behandla kroppen till en välförtjänt avkoppling. Värme på huden, trevliga dofter, lugn-vad mer kan du vilja ha? Vid produktion av en vedeldad bastu ges stor vikt vid naturliga produkter. När allt kommer omkring är de flesta av våra kunder lika stora naturälskare som vi är.

Inte sällan kallas en vedeldad bastu ett bastuhus. Termen är inte helt bisarr om du bestämmer dig för att bygga en större variant. Naturligtvis innebär en större bastu mer komfort och utrymme samt andra möjligheter att dekorera bastuhuset i enlighet därmed. Några exempel på enskilda anläggningar och unika konfigurationer finns i bilder och rapporter från tidigare kunder på vår hemsida. Det finns (nästan) inga gränser för din fantasi!

Vi ser fram emot att hjälpa dig, om du vill köpa en vedeldad bastu!

Varför TImberIN är rätt partner för personer som vill köpa en fatbastu

Det kommer förmodligen inte vara en tillfällighet att vår kundbas sträcker sig till mer än det brittiska området och vi ständigt få nya kunder. Vi är stolta över att ha utvecklat en sådan position på marknaden på ungefär sju år. För att fortsätta att sträva efter detta mål strävar vi efter att behålla vårt recept för framgång och hålla fingret på marknadens puls.

Om du vill köpa en bastu med vedspis är vi – och kommer att fortsätta att vara – den bästa leverantören.

I vår bastubutik hittar du alla möjliga mönster på ett ställe. Oavsett om tidlös klassiker, modern eller rustikt gammal – Vi erbjuder alla modeller. På begäran kan vi även producera vedeldad bastu, bastufat och andra enligt dina individuella önskemål. Kundnöjdhet är vår högsta prioritet tillsammans med naturvård!

– Kunder i Storbritannien

– Många betyg och bilder som recensioner

– Individuella dimensioner och produktion

– De bästa mönster och artiklar på ett ställe

– Enkel beställningsprocess

Vi på TimerIN arbetar alltid för att göra ordern så okomplicerad som möjligt för våra kunder. För detta tar vi hänsyn till alla kommentarer från kunder inom ramen för ordern.

Som ett resultat är det helt okomplicerat att beställa en vedeldad bastu.

Om du har några problem med att beställa en bastu, kan du nå oss på olika sätt. Oavsett om du skriver ett mail eller ringer oss – vi är alltid glada att hjälpa dig.

Ett annat sätt att göra kopplingen mellan kund och leverantör så nära som möjligt är värdering. På vår hemsida hittar du olika recensioner av de många produkterna. Här har köparna listat sina erfarenheter med respektive produkt. Dessa rapporter är perfekta för osäkra köpare!

I respektive rapporter ger kunderna också tips om vad de kunde ha gjort bättre. Tips som hjälper dig att köpa din bastu.

Genom att kunna skriva och dela recensioner tar vi hänsyn till öppenhet, vilket är en viktig del för oss.

Vi expanderar snabbt

TimberIN har byggt upp en stor kundbas från hela Europa. Om du vill köpa en vedeldad bastu och få råd från en vän som äger en fatbastu, är det möjligt att hans eller hennes bastu är en av våra.

Om du inte känner någon som äger en av våra produkter, ordnar vi gärna en kontaktpunkt från en av våra tidigare köpare. Vissa kunder har gått med på att vara tillgängliga för frågor från potentiella köpare.

Därför har du möjlighet att, innan du köper en bastu med en vedspis, få recensioner och rekommendationer.

Med TimberIN har du en kompetent partner vid din sida som anser naturens välfärd och kundnöjdhet som högsta prioriteringar. Bara tack vare en hälsosam kombination av alla mål kan vi lyckas behålla det vi är för närvarande: en av de största bastutillverkarna i Europa.


I Skandinavien, är det vanligt med utomhusbastu och vedeldade badtunnor. En utomhusbastu är en perfekt lösning för att koppla av, rena kroppen och lugna sinnet. Det är en perfekt tillflyktsort från vardagsstressen i det moderna livet och det bästa av allt – den tar inte upp ett enda rum i ditt hem. Med alla tillgängliga bastu konstruktioner ovan, låt oss diskutera de viktigaste delar av deras konstruktion.


 Vad för värmekälla?

Bastun kan värmas av elektrisk eller vedeldad värmare. Det finns många bastuaggregat tillgängliga, men de mest populära idag är Harvia gjort ”Harvia M3” – braskamin och el – ”Harvia Vega”.

 I Skandinavien är utomhus bastu ganska så vanligt.

En utomhus bastu är den perfekta lösningen för att koppla av, rena kroppen och lugna sinnet. Det är den perfekta reträtten från det snabba, stressiga moderna livet och bäst av allt – det tar inte upp något utrymme i ditt hem.

Hur fungerar en trädgårds bastu?

En utomhus bastu är ett fristående enhet i din trädgård. Temperaturen och luftfuktigheten styrs genom produktion av ånga. Typiskt är att vatten hälls över överhettad stenar för att producera ånga, även om elbastur finns också. Eftersom byggnaden är utomhus, ventilerar utrymmet direkt till utsidan.

Moderna bastur kan också göras med hjälp av infraröd värme. Det fungerar på samma sätt som en traditionell bastu i att det höjer kroppstemperaturen att framkalla en lugnande och avslappnande effekt. Men använder den ljus i stället för ånga för att uppnå detta mål. Luften är mindre fuktigt och lättare att andas.

Välj rätt plats för din utomhus bastu

När man bygger en utomhus bastu i sin trädgård, är det viktigt att välja rätt plats. Vill du ha en plats som är avkopplande och något avskild. När allt kommer omkring, vill du inte att dina grannar kan se dig fritt på dig i din bastun! Se till att du har utrymmet och väljer en tillräckligt stor yta för att bekvämt hysa rum och är tillräckligt långt borta från ditt hem för att inte utgöra någon fara. Du kanske eller kanske inte behöver tillstånd för att bygga bastun beroende på var du bor.

I huvudsak kommer alla platser som är lämplig för ett skjul också vara lämpliga för en bastu. I händelse av att marken inte kan utjämnas, kan bastun höjas med hjälp av block eller en liten stiftelse. Vissa konstruktioner kan du delvis begrava basen av bastun, vilket ger större frihet för att placera den.

Välj din utomhus bastu för trädgården

Det finns gott om utomhus bastu till försäljning på nätet. Tänk på din utrymme, dina mål och dina personliga preferenser när du fattar beslutet. Bastu i trädgården bör vara gjord av ett varaktigt virke som har behandlats för att motstå värme och fukt. Icke-traditionella mönster, som fat bastur har andra speciella faktorer att ta hänsyn till, så innan du beställer, se till att du kan ta emot bastun du väljer.

När utomhus bastu är installerad kan du börja koppla av och leder en mer angenäm, hälsa centrerade liv. Bastun är säker på att bli din favorit inslag i ditt hem, vilket ger dig hör problemfri njutning. Beställ din bastu i dag och se varför så många skandinaver redan har byggt sina egna små tillflyktsorter i hemma i sina trädgårdar.

 Lyx i din trädgård – Utomhus bastu

En utomhus bastu är också ett utmärkt komplement till utsidan av ditt hus. Det finns möjlighet att göra en egen utomhus bastu som kan byggas av husägaren själv och det är även lätt bygga samt att installera. Bastun är vanligtvis liten som en stuga eller som ett litet utehus med plats att sitta i. Utrymmet per person beror på antalet människor som är tänkt att använda utomhus bastun.

 En utomhus bastu är oftast utrustad med ett ventilationssystem och fönster för att titta ut från. I några av de mer lyxiga utomhus bastu finns en dusch inkluderad för att tvätta bort efter en uppvärmd dusch session. Men det är oftast införlivas med spa i ett hotell eller bröd och frukost och vanligtvis inte ett hem.

En utomhus bastu är ett utmärkt val för rengöring och avkoppling. De kan vara allt från sittplatser två till fyra personer hela vägen till tjugo beroende på läge och storlek. En utomhus bastu levereras med en kontroll för uppvärmning inom och utanför och säkerställer säkerheten.

 Utomhus bastu som vanligtvis finns på hotell, och bed and breakfast hotell eller spa är ofta ångbad. De tillåter ångbehandling av kroppen och tillåter den att rengöra. Den här typen av utomhus bastu kan byggas med alla typer av trä.

 Utomhus bastu installeras oftast på mycket större hotell. De är anslutna till spa och salong och duschar är tillgängliga med alla bastu användare. Det finns en plats för att hålla handdukar och extra handdukar för användning inne i bastun också. En utomhus bastu måste vara bekväm och kunna sittplats personer bekvämt. Vissa utomhus bastu är också möjlighet att erbjuda en plats för liggande som vissa människor använder utomhus bastur för total avkoppling. Det finns också andra utomhus bastu finns för en person där de kan få en massage samtidigt och är oftast i de större spa eller hotell.

Utomhus bastu byggs oftast enbart med trä som byggmaterial

Material såsom bituminösa bältros kan användas för att bibehålla värmen speciellt flyr från taket. För att se till att temperaturen och ångan förblir konstant.

En utomhus bastu är ett utmärkt avkoppling anläggning som kan installeras i huset eller på annat sätt. Utomhus bastu är en gå till relaxer för de flesta människor som har insett dess fördelar. Det hjälper även till att minska vikten och rensa ut gifter.

En utomhus bastu är ett bra val för att koppla av, och kan byggas av ett hem ägare eller installeras av anläggningen leverantören. Utomhus bastu är tillgängliga för visning i butiker som inrymmer utomhus bastur och möjliga material med anknytning till installation och kan lätt göras användbar.

Fasssauna Saunafass bei TimberIN Deutschland

Aussensauna Gartensauna bei TimberIN Deutschland

Buitensauna kopen

Outdoor saunas for sale UK

Sauna Extérieur à vendre

buitensauna houtgestookt


Vi levererar våra produkter till:

Falun, Nykoping, Harnosand, Karlskrona, Mariestad, Vannersborg, Borlange, Vasteraas, Bollnas, Gavle, Kalmar, Vaxjo, Orebro, Norrkoping, Halmstad, Karlstad, Skelleftea, Visby, Trollhattan, Boras, Kristianstad, Helsingborg, Jonkoping, Ornskoldsvik, Linkoping, Ostersund, Kiruna, Umea, Uppsala, Goteborg, Lulea, Sundsvall, Malmo, Stockholm

Utomhus vedeldad bastu

29900

9.7

Vacker design


9.5/10

Med vedeldade eller elektriska värmare


9.5/10

Mer tid med familj och vänner


10.0/10


Kontakta oss!
close slider
×