Utomhus vedeldad bastu för din trädgård

Veckovisa leveranser i hela Europa!Utomhusbastu för trädgård Igloo, Magnus Högberg, Sundsbruk, Sverige (2)

Utomhusbastu för trädgård Igloo, Magnus, Sundsbruk, Sverige

Vi är mycket nöjda med vår bastu som är välgjord och fin. Ett plus för panoramafönstret som ger möjlighet till utsikt. Allt gick smidigt med beställningen och den levererades direkt hem. En mycket prisvärd bastu.

Malin och Magnus
5.0
2018-01-26T15:10:47+00:00
Vi är mycket nöjda med vår bastu som är välgjord och fin. Ett plus för panoramafönstret som ger möjlighet till utsikt. Allt gick smidigt med beställningen och den levererades direkt hem. En mycket prisvärd bastu. Malin och Magnus
5.0
1

Utomhus bastu för din trädgård. Vad behöver man tänka på?

Olika storlekar och design:

Det finns många faktorer att tänka på när man bestämmer sig för att köpa en utomhus bastu. Först av allt, storleken: längd och höjd. En bastu ska vara minst 2 meter. och högst 5 meter. längd, höjd ca 2,5 meter och är ca 2,4 meter. bredd. Så man måste justera anständigt område i trädgården. Det finns otaliga variationer i mönster, men de mest populära är fat och igloo. Igloos på grund av sin skandinaviska utseende, som nyligen har blivit mycket populär och sympatiskt. Värt att nämna är att det finns vertikala bastu modeller också. I grund och botten är de utformade för att kräva minsta möjliga plats.

 Olika träslag:

Träslag är också en mycket viktig sak att tänka på. Detta val beror mycket på budgeten. Troligtvis kommer bastun att vara gjort av sibirisk gran, lärk, termo trä eller kanadensisk röd ceder. Klicka här för att ta reda på mer om olika träslag.

För att kort sammanfatta, är sibirisk gran det mest populära alternativet bland de med låg budget. I själva verket är det ett bra alternativ, men Spruce kräver mer underhåll och det är ganska mjuka. Livslängd är mer än 10 år, men vissa tecken på förfall eller mögel kan förekomma. Måste externt behandlas två gånger per år med linolja (rekommenderas);

Sibirisk lärk är det mest populära valet för medel bland kunder. Lärk är ett hårt trä, stark och motståndskraftig. Det måste också oljas två gånger per år i syfte att bibehålla ett tilltalande utseende under hela året.

Thermo trä är verkligen ett val som skiljer sig. Trä är mörkt, lätt och motståndskraftigt har också den unika lukten. Detta träslag är ursprungligen siberiansk gran som bearbetas under hög temperatur. Under processen är vatten kapillärer avslutade därför trä rörelser på grund av miljöförändringar reduceras till ett minimum.

Sen finns röd ceder bastu modeller som är extremt dyra, men fördelarna med detta sällsynta träslag är väl känd.

 Vad för bas under bastun ska man ha?

Basen bör vara horisontellt och det är grundregeln. Den kan göras som trä terrass, sten terrass eller ens stå direkt på marken. Basområdet bör framställas enligt bastuns dimensioner.

 Vad för värmekälla?

Bastun kan värmas av elektrisk eller vedeldad värmare. Det finns många bastuaggregat tillgängliga, men de mest populära idag är Harvia gjort ”Harvia M3” – braskamin och el – ”Harvia Vega”.

Sauna sliders (1)
Sauna sliders (2)
previous arrow
next arrow
Slider

 I Skandinavien är utomhus bastu ganska så vanligt.

En utomhus bastu är den perfekta lösningen för att koppla av, rena kroppen och lugna sinnet. Det är den perfekta reträtten från det snabba, stressiga moderna livet och bäst av allt – det tar inte upp något utrymme i ditt hem.

Hur fungerar en trädgårds bastu?

En utomhus bastu är ett fristående enhet i din trädgård. Temperaturen och luftfuktigheten styrs genom produktion av ånga. Typiskt är att vatten hälls över överhettad stenar för att producera ånga, även om elbastur finns också. Eftersom byggnaden är utomhus, ventilerar utrymmet direkt till utsidan.

Moderna bastur kan också göras med hjälp av infraröd värme. Det fungerar på samma sätt som en traditionell bastu i att det höjer kroppstemperaturen att framkalla en lugnande och avslappnande effekt. Men använder den ljus i stället för ånga för att uppnå detta mål. Luften är mindre fuktigt och lättare att andas.

Välj rätt plats för din utomhus bastu

När man bygger en utomhus bastu i sin trädgård, är det viktigt att välja rätt plats. Vill du ha en plats som är avkopplande och något avskild. När allt kommer omkring, vill du inte att dina grannar kan se dig fritt på dig i din bastun! Se till att du har utrymmet och väljer en tillräckligt stor yta för att bekvämt hysa rum och är tillräckligt långt borta från ditt hem för att inte utgöra någon fara. Du kanske eller kanske inte behöver tillstånd för att bygga bastun beroende på var du bor.

I huvudsak kommer alla platser som är lämplig för ett skjul också vara lämpliga för en bastu. I händelse av att marken inte kan utjämnas, kan bastun höjas med hjälp av block eller en liten stiftelse. Vissa konstruktioner kan du delvis begrava basen av bastun, vilket ger större frihet för att placera den.

Välj din utomhus bastu för trädgården

Det finns gott om utomhus bastu till försäljning på nätet. Tänk på din utrymme, dina mål och dina personliga preferenser när du fattar beslutet. Bastu i trädgården bör vara gjord av ett varaktigt virke som har behandlats för att motstå värme och fukt. Icke-traditionella mönster, som fat bastur har andra speciella faktorer att ta hänsyn till, så innan du beställer, se till att du kan ta emot bastun du väljer.

När utomhus bastu är installerad kan du börja koppla av och leder en mer angenäm, hälsa centrerade liv. Bastun är säker på att bli din favorit inslag i ditt hem, vilket ger dig hör problemfri njutning. Beställ din bastu i dag och se varför så många skandinaver redan har byggt sina egna små tillflyktsorter i hemma i sina trädgårdar.

 Lyx i din trädgård – Utomhus bastu

En utomhus bastu är också ett utmärkt komplement till utsidan av ditt hus. Det finns möjlighet att göra en egen utomhus bastu som kan byggas av husägaren själv och det är även lätt bygga samt att installera. Bastun är vanligtvis liten som en stuga eller som ett litet utehus med plats att sitta i. Utrymmet per person beror på antalet människor som är tänkt att använda utomhus bastun.

 En utomhus bastu är oftast utrustad med ett ventilationssystem och fönster för att titta ut från. I några av de mer lyxiga utomhus bastu finns en dusch inkluderad för att tvätta bort efter en uppvärmd dusch session. Men det är oftast införlivas med spa i ett hotell eller bröd och frukost och vanligtvis inte ett hem.

En utomhus bastu är ett utmärkt val för rengöring och avkoppling. De kan vara allt från sittplatser två till fyra personer hela vägen till tjugo beroende på läge och storlek. En utomhus bastu levereras med en kontroll för uppvärmning inom och utanför och säkerställer säkerheten.

 Utomhus bastu som vanligtvis finns på hotell, och bed and breakfast hotell eller spa är ofta ångbad. De tillåter ångbehandling av kroppen och tillåter den att rengöra. Den här typen av utomhus bastu kan byggas med alla typer av trä.

 Utomhus bastu installeras oftast på mycket större hotell. De är anslutna till spa och salong och duschar är tillgängliga med alla bastu användare. Det finns en plats för att hålla handdukar och extra handdukar för användning inne i bastun också. En utomhus bastu måste vara bekväm och kunna sittplats personer bekvämt. Vissa utomhus bastu är också möjlighet att erbjuda en plats för liggande som vissa människor använder utomhus bastur för total avkoppling. Det finns också andra utomhus bastu finns för en person där de kan få en massage samtidigt och är oftast i de större spa eller hotell.

Utomhus bastu byggs oftast enbart med trä som byggmaterial

Material såsom bituminösa bältros kan användas för att bibehålla värmen speciellt flyr från taket. För att se till att temperaturen och ångan förblir konstant.

En utomhus bastu är ett utmärkt avkoppling anläggning som kan installeras i huset eller på annat sätt. Utomhus bastu är en gå till relaxer för de flesta människor som har insett dess fördelar. Det hjälper även till att minska vikten och rensa ut gifter.

En utomhus bastu är ett bra val för att koppla av, och kan byggas av ett hem ägare eller installeras av anläggningen leverantören. Utomhus bastu är tillgängliga för visning i butiker som inrymmer utomhus bastur och möjliga material med anknytning till installation och kan lätt göras användbar.


Vi levererar våra produkter (Garden saunas ; camping huts) till:

Falun, Nykoping, Harnosand, Karlskrona, Mariestad, Vannersborg, Borlange, Vasteraas, Bollnas, Gavle, Kalmar, Vaxjo, Orebro, Norrkoping, Halmstad, Karlstad, Skelleftea, Visby, Trollhattan, Boras, Kristianstad, Helsingborg, Jonkoping, Ornskoldsvik, Linkoping, Ostersund, Kiruna, Umea, Uppsala, Goteborg, Lulea, Sundsvall, Malmo, Stockholm


Links to our European websites:

[one_half] [/one_half] [one_half_last]
  • Germany
  • Germany (new website)
  • Germany (new website)
  • France
  • France (new)
  • Uk (new)
  • Uk (new)
  • Denmark (new)
  • Denmark (new)
[/one_half_last]