Massagesystem På Vintern, Vad Man Kan Förvänta Sig Och Hur Man Gör Sig Redo!

I dagens artikel kommer vi att diskutera två vanliga massagesystem som kan installeras i badtunnorna. Vi kommer också att lära oss de viktigaste skillnaderna och hur man ska agera säkert på vintern med dessa system i sin badtunna. Så för att bryta ner det:

  1. Hydromassagesystem;
  2. Massagesystem med luftbubblor;
  3. Förbered dessa system för vintertid, för gott.
  1. HYDROMASSAGESYSTEM

Hydromassagesystemet är den överlägset mest populära och används i stor utsträckning. Den största fördelen med detta system är den verkliga massageeffekten på din kropp. Vatten rinner genom strålarna och bildar en ganska stark ström som masserar kroppen. Strömstyrkan kan anpassas till ens behov. 1:a system kombinerar av 6 strålar, vattenpumpen och de nödvändiga anslutningsrören och andra delar. 2:a systemet kan anslutas till samma badtunna och därmed göra det möjligt att njuta av 12 strålar samtidigt. Strålarna fördelas jämnt i fråga om höjd och avståndet mellan dem. Varje stråle kan dock installeras i olika höjd.

Minsta avstånd mellan strålarna måste vara 25 cm och de kan inte installeras vertikalt ovanför varandra. Pumpens effekt är 900 W och den ansluts till ett standard 220 – 230 V enfasuttag. I nedanstående video kan du se hur hydromassagesystemet fungerar.

https://www.youtube.com/watch?v=SV6Gx_nV-PI

2. Massagesystem med luftbubblor

Detta system innehåller 12 luftstrålar. Huvudskillnaden mellan luftbubblan och hydromassagesystemen är känslan. Massagesystemet med luftbubblor skapar en sann jacuzzi massageeffekt med luftbubblor som löper över rygg. Pumpen har optimal 700 W effektnivå och den ansluts till de vanliga 220 – 230 V Europeiska uttagen.

3. FÖRBEREDA SYSTEM FÖR VINTERN

De frågor som vi får från våra kunder är vad vi ska göra och förväntar oss under vinterperioden med dessa massagesystem installerade. Tja, huvudidén är att undvika att vattnet fryser inuti badtunnan och rören. Is jämfört med vatten expanderar och tar ca 8% mer volym. Denna extra volym kommer att skapa ett stort tryck på ytorna och kan enkelt förstöra dem. Så, vad gör man?

För det första måste du planera schemat för badning. Med tanke på att vattenvolymen i en anständig badtunna är ca 1800 l bör du inte vara orolig för omedelbar frysning. Så, i grund och botten, om du planerar att bada nästa morgon efter denna underbara kväll, behöver du inte göra något annat än att täcka badet med locket.  De flesta av våra modeller kommer med förisolerade väggar, botten och locket och detta kommer att hålla vatten från att frysa ännu längre. Om du har olika tankar kan du alltid använda de extra verktygen – små elektriska värmare för att hålla det säkert:

https://www.badtunnaspa.se/butik/badtunna-uppvarmare-frysskydd/

Att lämna badtunnan fullt med vatten under en längre tid rekommenderas inte och vatten ska dräneras från badtunnan och rören. Att tömma vattnet från badtunnan är väldigt enkelt, man behöver bara öppna ventilen eller proppen. Men rören då? Det finns ett extra enkelt tips för det. Var uppmärksam på att efter badtunnan är tömd, behöver du bara slå på systemen i 10 sekunder och vattenrester kommer att dräneras också.

Samma princip gäller alla spatillbehör som ansluter utanför genom de vattenströmmande rören. Det inkluderar värmaren med.

Detta är allt du behöver, njut nu av dina bad!


Badtunna med bubbelpool – jacuzzi på vintern. Kan vi lämna vattnet i?

Tja, den här frågan är ganska ofta idag därför kommer jag att dela min erfarenhet av att äga badtunnaet med bubbelpoolfunktion och köra det på vintern utan att tappa vattnet.

Finns det risk för att frysa vattnet och skada badtunnaet? Tyvärr, ja, det är en stor risk och därför måste man veta några saker om hur man undviker det.

Det enklaste sättet skulle vara att tappa ut vattnet, så det finns ingen risk att skada badtunnaet eller olika rörledningar. Men de flesta människor skulle fortfarande överväga att lämna vattnet oanvända och undvika mycket krångel för att ofta fylla på och därför spara lite pengar. Så hur kan vi göra det?

Har någon lagt märke till en sjö och en flod på vintern? Ja, så troligtvis märkte du att sjön är frusen och att flodens vatten fortfarande flödade. Så vad är orsaken till det? Det är uppenbart – vattencirkulation. Så ingen skillnad är med badtunna på vintern. Vi måste förutse vattencirkulation inuti badtunnaet och även i alla rör. Och att inte glömma att vattnets temperatur inte bör sjunka under noll.

Vattencirkulation inuti badtunnan och i dess bubbelrör

Så låt oss ta att vår helt isolerade badtunna har vatten / luftmassagestrålar, filtrering och den elektriska värmaren ansluten. Alla dessa nämnda tillbehör kommer att ha vatten / luftcirkulationspumpar. Så vi skulle behöva slå på dem regelbundet för att möjliggöra schemalagd cirkulation. Lika viktigt är vattnets temperatur. I alla fall kan vi inte ha det under 0 grader. Elvärmaren blir väldigt praktisk här eftersom den har termostaten. Med den elektriska vattenvärmaren kan vi ställa in minimitemperatur för vatten till 5 eller 10 grader och det kommer att starta uppvärmningsprocessen när vattentemperaturen har nått tröskeln. Om du äger den vedeldade värmaren som också är ansluten genom rören, måste man koppla bort värmaren eller bättre installera vattencirkulationspumpen eftersom vatten också måste röra sig genom värmaren. Låter lätt rätt? Men om du gör det manuellt kommer du alltid hemma med mycket krångel. Det är här smart numera tekniker som WIFI-aktiverade enheter spelar in.

Använda WIFI-tillägg för att aktivera schemat för vattencirkulation

WIFI-anslutning krävs men numera har de flesta av oss det överallt. WIFI-tilläggarna låter dig ansluta och styra de nämnda cirkulationspumparna på distans via APP eller styra dem med röst. En av de största fördelarna med dessa WIFI-aktiverade enheter är tillgängligheten för att förbereda schemat för vattencirkulation. Vi kan köra cirkulationen 10 eller 15 minuter per timme varje dag 24/7 utan att ens komma ihåg det. Varaktigheten av den schemalagda cirkulationen kan minskas eller ökas beroende på utetemperaturen men att du måste testa dig själv. En sak att komma ihåg att planerad cirkulation måste avbrytas om vattnet dräneras från badtunnaet. Om du inte gör det kommer det att leda till skadade vattenpumpar.

*Röstkontrollen aktiveras med Google Assistant eller Amazon Alexa-appar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.