Din Guide till En Mobil Bastu Utomhus – Mobil Bastu

Skulle det inte vara bra att ha möjligheten att ta med din favoritsysselsättning – nämligen att varva ner i en ångande bastu – var som helst? Bastu på en trailer erbjuder just det! Processen att välja och registrera en mobil bastu kan verka skrämmande i början, men denna översikt av väsentliga aspekter av en mobil bastu kommer att visa dig annat.

FÖRDELAR & UNIKA FUNKTIONER

Vid en första anblick, är en bastu på en trailer precis som en vanlig bastu. Dock ger dess rörlighet unika fördelar jämfört med en bast med fast position.

Flexibilitet

Flexibilitet definierar bastu på trailers, eftersom sådana enheter kan flyttas och det ger praktiskt taget möjligheten att flytta till vilken önskad plats som än är tillgänglig och att marken är stadig nog. I motsats till en traditionell bastu, finns det ingen anledning att förbereda en (betong, kakel eller trä) grund. En dag så kan bastun placeras i ett hörn av din bostad, nästa dag kan den bogseras till motsatta hörnet – med en mobil bastu kan du göra som du vill! Vad mer, en mobil bastu är inte att betrakta som en byggnad, därför krävs inte bygglov.

Outdoor Sauna Barrel Thermo Wood, Gavin Mackie, Lisburn, UK (4)

Affärsmöjlighet

För dig med en entreprenöriell ådra, kan en bastu på en trailer ge massor av möjligheter. Att hyra en bastu ökar stadigt i popularitet av uppenbara skäl, först och främst är det en bra och prisvärd möjlighet att njuta av en bastu med vänner och familj, utan att ha möjlighet att ha en bastu hemma. Att hyra en bastu är en mycket populär tjänst för musik och kultur, festivaler, där de tar upp liknande utrymme som snabbmatsbilar, men ändå ger avkoppling och oändlig underhållning för festivalbesökare. En företagsverksamhet som bygger på att hyra ut en bastu är mycket tilltalande på grund av växande efterfrågan på sådana tjänster och kräver relativt små investeringar.

KONSTRUKTION

Vår mobila bastu sitter fast på en dubbel axel trailer och står på fyra hjul (två på varje sida). Trailern har ett kvinnligt koppellock. Vikten på trailer nvarierar från 250 till 450 kg, baserat på längd. Den totala längden av en mobil bastu beräknas genom att lägga ihop längden av bastu + 1,5 meter (som är den främre delen av trailern). Till exempel, en 3-meters fat bastu, monterad på en trailer, skulle innebära en 4,5 meter lång enhet. Den totala längden bör tas i beaktande när man planerar rutter och väljer parkering.

TRAFIKSÄKERHET

Mobil bastu finns antingen utan eller med bromsar. Enligt EU:s förordningar, alla fordon som väger över 750kg måste kommer med broms för att anses vara körduglig. Alla mobila bastur som kommer att köras på gata, måste ha bromsade släpvagnar. Om den mobila bastun kommer att omplaceras på privat egendom och inte kommer att framföras på gator, är bromsar inte nödvändigt. Bogsering av en mobil bastu som inte kräver ett speciellt körkort om den högsta tillåtna totalvikten för fordonet och den mobila bastun på en påhängsvagn inte överstiger 3 500kg. Om den totala vikten överskrider denna gräns, krävs särskild kategori. Tröskeln av den totala vikten kan vara annorlunda i ditt land, vänligen titta på lokala regler i förväg.

Outdoor Barrel Round Sauna, Julien, Limousin, France (1)

LEVERANS & LOSSNING

För att se till att bastun levereras i bästa skick, levereras din mobila bastu i standard-17m lång lastbil. Under en transport, tas hjulen av släpet för att förhindra att den mobila bastun röra sig under transporten. Bastun är helt monterad och fast på trailern innan leverans. Allt som är kvar att göra efter att ha mottagit bastun är att skruva på hjulen.

För lossning av mobila bastun, kommer en gaffeltruck eller en kran vara perfekt. På grund av dess längd, är det mest praktiskt att lasta en mobil bastu från sidan av en lastbil.

REGISTRERING

Det mobila bastu-paket kommer med ett registreringsbevis, som har ett registreringsbevis, tillfällig försäkring och intyg om överensstämmelse utfärdad av tillverkaren. Trailern som vi använder för våra bastur är tillverkade i Litauen av ett partner-företag. Registrering av släpvagn är giltigt i en månad. Efter leverans, måste den mobil bastun registreras lokalt. Processen är liknande till att köpa en bil i ett annat EU-land och sedan registrera det i ditt land.

Detta är den grundläggande information du behöver för att välja en mobil bastu. Att ta emot en bastu på hjul kan innebära mer grundlig eftertanke och förberedelse, men det är verkligen värt det. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *