Hur Fungerar Vedeldade Badtunnor?

Först av allt, låt oss täcka mekanism kring hur vedeldade badtunnor i glasfiber fungerar. Den huvudsakliga idén här är att ha ett underbart varmt bad som kan ta bort stress eller erbjuda njutning med sina vänner. Värmen kommer med eld, så i de flesta fall är en vedeldad badtunnavärmare nödvändig. Det finns några huvudsakliga typer av värmare: monterad internt eller externt. De kan vara tillverkade av rostfritt stål eller marin aluminium. En elektrisk värmare är också ett alternativ.

Den viktigaste faktorn här är gravitationen. Varma vattnet rinner uppåt, medans kallt rinner neråt. Detta vattenflödet är konstant när man använder en vedeldad badtunna. Värmare som används för badtunnor är utformade för värmeersättning. Till exempel, värmare som monteras utanför bubbelbad har två anslutningar. En anslutning är högre än en annan. Den undre är konstruerad för att släppa igen varmt vatten som rör sig genom den högre. Denna cykel är konstant medan vattnet värms upp. Så i grund och botten, är detta den viktigaste idén om mn har en enkel vedeldad badtunna utan extra utrustning. Vad är då den extra utrustning som kan användas för att öka njutning när du använder en badtunna?

 

Vedeldad badtunna med jetstrålar?

Man måste konstatera att SPA utrustning som används för badtunnor i trä drivs av el. Vi erbjuder två olika typer av SPA-enheter som kan betecknas med ”jetstrålar”. Den första är luftbubbelmassage system. Detta system drivs av luft och har 8 jets som är installerade på bänkarna. Så luftbubblorna eller såkallade SPA-effekten kommer från botten och går upp.

 

De andra SPA-enheten är hydromassage system. Detta system drivs av vatten och har 6 munstycken som är installerade i väggarna. SPA-effekten här är horisontell.

Vad är skillnaderna mellan luftbubblor och hydromassage jets för en vedeldad badtunna?

Det bör noteras att den starkare massage effekten uppnås genom att använda vatten hydromassage jets. Det är inte bara på grund av att systemet är mer kraftfullt, men för att massage effekten går rakt på ryggen. Men om det är en fördel, är det även en nackdel. Hydromassage system som drivs av vatten, måste därför plockas ner under vintern. Vatten som fryser expanderar i volym och tar sönder slangarna. Förstå mig rätt här, man kan använda hydro massage system på vintern, men varje gång efter användning måste det tas bort och säkras så inget vatten finns kvar i systemet.

Slutligen, du kan bygga din egen vedeldade badtunna här genom att lägga till alla nödvändiga delar från början. Om du har fler frågor om badtunnor i trä, vänligen kontakta oss. Vi kommer att vara glada att hjälpa dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *