Förbereda Din Badtunna För Vintern

Ingenting kan jämföras med ett ångande bad samtidigt som snön faller från himlen under en kall vinternatt. Njut av denna lycksaliga aktivitet hela vintern genom att följa vår guide som täcker vård av din badtunna under vintern.

1.Vid uppvärmning av en badtunna under kallare dagar

Det tar längre tid än vanligt eftersom både den ursprungliga vattentemperaturen och utomhustemperaturen är signifikanta faktorer. Se till att täcka badtunnan medan den värms upp. Tänk på att isolerade väggar och botten av badkaret hjälper här mycket för att minska uppvärmningstiden och för att bibehålla temperaturen medan du badar.

2.Ta hand om utseendet

Vi rekommenderar att du smörjer alla yttre trädelar (trappor, träpaneler, trälock etc.) två gånger om året, helst före och efter vintern. Vi rekommenderar att du använder linolja, men andra lösningar för träunderhåll funkar också. Glöm inte att ta bort snö innan det ackumuleras på omslaget.

3.När temperaturen sjunker under frysning

Man måste se till att vatten inte fryser i badtunnan. Eftersom vattnet expanderar vid frysning kan volymökningen orsaka allvarliga skador på glasfiber-eller polypropenfoder, träpaneler, värmare och massagesystem.
Vatten bör dräneras från rören om badkaret inte kommer att användas under en längre tid. Om du planerar att använda den nästa morgon, bör du lämna vattnet inuti eftersom temperaturen inte sjunker drastiskt.

Flytande titanvärmare-förebyggande av vattenfrysning på vintern

En flytande vinterfrysförebyggande värmare som sitter på toppen av vattnet kan vara ett bra sätt att njuta av din badtunna hela vintern utan att tömma badtunna mycket ofta. Intresserad? Ta en titt:

https://www.badtunnaspa.se/butik/badtunna-uppvarmare-frysskydd/

4.Förbereda för vinter av en badtunna

Det innebär inte bara att tömma ut allt vatten utan också att se till att det inte finns något vatten kvar i olika anslutningar och slangar (luft och hydromassage). Först dränerar du helt enkelt hela badtunna. Om du har luftbubbla eller hydromassage – starta strålen, låt den köras i 5 sekunder. Upprepa denna process 3 gånger. Glöm inte att tömma vatten från värmaren som om temperaturen går under fryspunkten kan det orsaka skador på metallen.

5.Ta bort alla elektriska pumpar

Att stänga badtunnan för vintern är en bra tid att inspektera och rengöra filtret, värmaren och andra pumpar.

Tänk på att elektriska delar lagringstemperatur är -10℃ ~ + 50℃. Så, om elektriska pumpar kommer att vara inaktiva under en längre tid, rekommenderas att demontera, rengöra och lagra den på en torr, väl ventilerad plats.

Vintern kommer, och du är inte säker på vad du ska göra med din badtunna? Förbered din badtunna i början av vintern för de kommande månaderna. Att följa dessa enkla steg hjälper dig att se till att din TimberIN badtunna förblir i perfekt skick. Förbereda din badtunna för vintern och kan hjälpa dig att undvika skador som kan leda till dyra reparationer på våren.

Njut av din badtunna under vintermånaderna! 🎅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.