Ett Vackert, Men Enkelt Inbyggd Badtunnaprojekt Att Inspireras Av

Har du drömt länge om att skapa en terrass med inbyggt nordiskt bad i din trädgård? Eller kanske du redan har ett rymligt däck där du kan sänka ner en badtunna och göra det till ditt eget spa -hörn? Gör din dröm till verklighet med de enkla stegen som beskrivs i den här artikeln.

Det allra första steget för att förverkliga ett sådant projekt är att se till att den nedsänkta badtunnsmodellen är bäst lämpad för dig. Du kan kolla in alla modeller och deras skillnader i de tekniska databladen här. I dessa blad hittar du också alla dimensioner och annan teknisk information som kommer att vara användbar när du förbereder området för ditt spa.

När du väl har bestämt dig för vilken modell du vill ha kan du börja förbereda terrassen. När du skapar en träterrass, lämna tillräckligt med utrymme för den inbyggda badtunnan, baserat på måtten som anges i de tekniska bladen. Du kan till exempel använda kartong för att mäta nödvändigt utrymme.

Eller, om du redan har ett trädäck som du vill förvandla till en terrass med ett nedsänkt badtunna, öppna upp en cirkel av lämplig storlek på din terrass.

En mycket viktig punkt att notera är att badtunnan, som är fylld med vatten och full av badgäster, väger mer än 1000 kg. Det är därför nödvändigt att se till att badtunnan inte hänger på kanterna och måste stödjas från botten. Det som är bra är att våra nedsänkta badtunnor vanligtvis levereras med en trästödram som du enkelt kan använda för installation, och du behöver inte oroa dig för ytterligare stöd.

Om badtunnan du har köpt innehåller element som yttre spis, elvärmare, massagesystem, filtrering etc., tänk på att alla dessa tillbehör kommer att installeras vid badtunnans sidor, och du måste ha god tillgång till badtunnan om något av dessa system behöver service.

Om du väljer en extern spis kommer slangarnas längd att vara cirka 70 cm, och kaminen måste hålla sig på samma nivå som badtunnan. Om du väljer en elektrisk värmare kommer ytterligare träskivor att läggas till och värmaren installeras på dem.

För att säkerställa en behaglig badtunnaupplevelse är en viktig punkt att se till att vattnet uppfyller de hygieniska standarderna. Naturligtvis är den bästa lösningen för att säkerställa detta att byta vatten efter varje användning. Det är dock helt normalt att byta mer än 1000 liter vatten efter varje bad är ett ganska dyrt nöje. Det är därför vi starkt rekommenderar att du köper ett filtreringssystem tillsammans med badtunnan. Vi kan installera ett sandfiltreringssystem som ansluts till ett vanligt eluttag. Använt tillsammans med ett vattendesinfektionsmedel  gör att du kan byta vatten en gång var 1-3: e månad.

Nästa steg är att ta reda på hur du kommer att tömma badtunnan. Vi erbjuder tre alternativ: vanligt vattenavlopp med plugg, extern vattenkran eller extern kran + tillägg av en snabb adapter för trädgårdsslangsetet. Du hittar mer användbar information om alla dessa alternativ genom att klicka här. I denna länk hittar du också all nödvändig information om elektrisk installation.

Om badtunnan är nedsänkt i marken, se till att markytan är plan och fri från onödigt skräp.

När allt förberedande arbete är klart sänker du ned din badtunna, kopplar in de elektriska apparaterna, fyller den med vatten och jobbet är klart – dags att njuta av din egen relaxavdelning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *