Allt Du Behöver Veta Om Leveransprocessen

Om du funderar på att installera en badtunna eller en bastu i din trädgård undrar du förmodligen också hur leveransen av en sådan produkt är organiserad. I den här artikeln kommer vi att försöka svara på alla huvudfrågor angående fraktkostnader, leveransprocess eller installation.

Tull-, import- eller andra avgifter – måste jag betala något av dessa?

Vårt företag är baserat i Europeiska unionen, därför behöver ingen av EU-kunderna betala några extra avgifter. Priserna du hittar på vår webbplats inkluderar redan moms. Men om du köper på ditt företags namn och vill köpa med 0% moms kan du ge oss ditt momsnummer (numret måste vara giltigt i VIES-systemet, du kan kontrollera det här), så kommer vi faktura med 0% moms.

Om du befinner dig i ett land utanför EU är processen lite annorlunda. Först fakturerar vi 0% moms. För att få produkten levererad måste du betala import-, tull- och momsavgifter till regeringen i ditt land. När våra transportföretag lämnar landet kommer du att kontaktas av lokala myndigheter och du kommer att få anvisningar om hur du betalar avgifterna så att produkten kan levereras till dig.

Hur är det med fraktpriserna?

För badtunnorna gör vi ofta specialerbjudanden, till exempel gratis leverans. Därför kan man hitta gratis frakt för en viss badtunna utomhus. Om frakten för en viss modell inte är gratis hittar du det pris som anges på vår webbplats. Du bör kontrollera alternativen under beskrivningen av badtunnan, fraktkostnaderna anges vanligtvis längst ner på sidan.

På tal om utomhusbastur ingår inte leveranskostnaderna och måste beräknas separat. För att kunna ange leveranspriset för en utomhusbastu måste vi veta följande: (1) modellen; (2) storleken; (3) förmonterad eller plattpackad; (4) leveransadress.

För badtunnavärmare och andra tillbehör ingår leveranspriset, förutom länder utanför EU som Norge eller Schweiz. Om du inte hittar fraktpriset för en viss produkt på vår webbplats, meddela oss så ger vi dig denna information.

Vad är leveransprocessen för en badtunna?

Först måste vi informera om att vårt företag inte erbjuder installationstjänster. I allmänhet transporterar vi våra produkter med lastbil med utkörning, vilket innebär att lastbilen kommer till dig och lossning och installation måste organiseras av dig. Se nedan rekommendationerna för hur du lastar av en viss produkt:

Badtunnor av glasfiber: man måste notera att dessa badtunnor alltid levereras helt förmonterade på fabriken, därför kommer en glasfiberbadtunna aldrig att levereras som en självmonteringssats. Vikten på dessa badtunnor varierar mellan 150-170 kg. Det mest praktiska sättet att lossa en sådan badtunna är en gaffeltruck. Men om en kund inte har tillgång till sådan eller liknande maskiner är det också möjligt att lossa en sådan badtunna för hand. Detta kan göras av en grupp på ~ 4 vuxna.

Polypropylen-badtunnor: dessa modeller kan också levereras helt färdigmonterade på fabriken. Vikten på dessa badtunnor varierar mellan 200-300 kg, så manuell lossning blir lite komplicerad här. Vi rekommenderar att du har lossningsmaskiner på plats. Återigen är en gaffeltruck det mest rekommenderade alternativet.

Badtunnor av helt trä kan levereras antingen helt förmonterade på fabriken eller inte monterade (självmonteringssats). Den totala vikten är cirka 200 – 300 kg. Om du väljer en fabriksmonterad modell rekommenderas att du använder lossningsmaskiner. Om du emellertid köper den som ett kit kan du helt enkelt packa upp den och flytta delarna manuellt. Tänk på att minst 2 vuxna fortfarande skulle vara nödvändiga för lossningsprocessen.

De exakta måtten och vikten för varje produkt finns i de tekniska datablad på vår webbplats (se bilden nedan).

Hur är leveransprocessen för en utomhusbastu?

Våra bastur, liksom våra badtunnor, levereras med utkörning, vilket innebär att lastbilen kommer till dig och lossning och installation måste organiseras av dig. Beroende på modell kan våra utomhusbastur levereras antingen färdigmonterade på fabriken eller som ett självmonteringssats.

Om du beställer en fabriksmonterad bastu måste du ordna någon typ av lossningsmaskiner. Vanligtvis är en gaffeltruck det mest rekommenderade alternativet. Tänk på att våra lastbilar inte är utrustade med lossningssystem, därför är lossning kundens ansvar.

Om du väljer en bastu med platt packning kan du packa upp den och lossa bastuens delar för hand. Man bör dock notera att den tyngsta delen kommer att väga cirka 200 kg, så en grupp vuxna kommer att behövas för lossningsprocessen.

De exakta måtten och vikten för varje bastu finns också i de tekniska datablad på vår webbplats.

Vilka tillgångar behövs?

I de flesta EU-länder levereras våra badtunnor med små (3,5 ton) lastbilar. Ett undantag tillämpas på de största badtunnamodellerna – badkar av trä och polypropen med en innerdiameter på 2200 mm, liksom för de rektangulära badtunnorna med måtten 2000 x 2000 och 2200 x 2200 mm. Dessa modeller är för stora för att passa in i en vanlig liten lastbil, så de levereras med en stor (18 m, 40 ton) lastbil. Därför måste kunden se till att leveransplatsen är tillgänglig med en sådan lastbil.

I Storbritannien levereras alla badtunnor, oavsett modell eller storlek, med stora lastbilar (18 m, 40t). Om detta orsakar olägenheter, låt oss veta, så ser vi om vi kan hitta en annan lösning.

Utomhusbastur levereras vanligtvis med en 18 m, 40 ton lastbil. Leveransplatsen måste därför ha god åtkomst (bred väg, bra vägyta).

Hur är leveransprocessen organiserad?

När produktionen av din produkt är klar börjar vår transportchef leta efter tillgängliga leveransdatum och kontaktar dig för att komma överens om den bästa leveransdagen och tiden för dig. Leveransen organiseras vanligtvis på arbetsdagar.

Vid leverans måste varorna inspekteras före lossning. Eventuella saknade delar eller förstörelse orsakade av transport måste strikt markeras i fraktdokumentet (CMR), dokumentet måste skannas och därefter skickas till säljarens ansvariga person under 5 arbetsdagar. Om paketet inte uppfyllde dina förväntningar bör du kontakta oss så att vi kan lösa problemen.

Allmän information

Kunden förstår tydligt att produktionsplatsen ligger i Litauen. Kunden blir produktens ägare efter den fullständiga betalningen (100% av det totala beloppet) för produkten. Observera att företaget TimberIN inte levererar produkterna till kunderna. Det antas att varje gång Kunden söker frakt erbjudandet från företaget TimberIN, kommer TimberIN att fungera som mellanhand och vidarebefordra offertpriset från fraktbolaget till Kunden.

Om fraktpriset inte visas i produktvagnen separat (för vildmarksbad), eller om det är skrivet som ”gratis frakt” eller ”frakt ingår”, samtycker kunden till att fraktpriset för en sådan produkt är 280 EUR. Om erbjudandet inte uppfyller kundens förväntningar dras 280 EUR från det totala beloppet.

Kunden förstår tydligt att alla tjänster före försäljning och efter försäljning erbjuds från Litauen enligt beskrivningen i garantiformuläret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *