Saltvattenpool Vs. Kalorin [& Varför Klor Är Bättre]

Det är en bra idé att njuta av tiden och gå i en pool eller badtunna, det är bra för både kropp och själ. Dessutom kan det vara ett häftigt sätt att träna, hålla sig i form och till och med njuta av lite terapi. Med det i åtanke måste du också tänka på hygienen och att vara säker.

Du vill se till att du inte utsätts för några dåliga kemikalier. Du kan trots allt hitta bakterier i vatten, så du måste veta om det finns klor eller något liknande i vattnet, annars kan det bli mycket problematiskt och utmanande att hantera sådana saker. Det är viktigt att använda antingen klor eller saltvatten för poolunderhåll. Här kan du se vilket som är det bättre alternativet.

Vattendesinfektion Med Klor För Badtunnor (2)

Myter om saltvattenpooler

Spabad och pooler med saltvatten har blivit populära under de senaste åren. Många tror att saltvattenpooler faktiskt är fria från klor. Saltvattensystemen förlitar sig på klorgeneratorer, och de driver elektricitet via kloret och tillför ett bra desinfektionsmedel. Därför hittar du sällan något som liknar en klorfri pool, även om du använder saltvatten.

Kort historia

Det är viktigt att notera att människor har använt pooler i många år. Naturligtvis har de under årens lopp lyckats växa, förbättra sina funktioner och driva dem till nästa nivå. Under de senaste 100 åren har det uppfunnits många poolbehandlingar. Klor uppfanns till exempel i början av 1900-talet.

Ozon utformades ursprungligen för att desinficera dricksvatten, men började användas för att rengöra poolvatten under 60- och 70-talen. UV-strålar användes också för att angripa virus och bakterier. Saltvatten började i Australien och man började använda det för att generera klor. Direkta hydroxylinjektioner är ett nyare alternativ och det används för att sanera vattnet.

Det är viktigt att notera att bubbelpooler har varit mycket populära ända sedan badkammare och varma källor fanns tillgängliga. Det har alltid varit ett utmärkt sätt att varva ner och koppla av efter att ha utfört fysiska aktiviteter. Det gamla Rom och det gamla Japan är ett bra exempel på hur man tog varma bad och njöt av deras fördelar.

Säkerheten är mycket viktig

Precis som vi sa ovan kan vatten vara en viktig grogrund för virus och bakterier. Det är därför du vill använda klor i pooler eller bubbelpooler för att se till att vattnet är säkert och hälsosamt på lång sikt. Detta hjälper dig att hålla dig borta från sjukdomar. Med detta i åtanke finns det en skillnad mellan varmt och kallt vatten. Det har olika krav när det gäller klormängder och säkerhet.

För och nackdelar med Klorin vattenbehandling

Klor kan vara bra eftersom det är kostnadseffektivt och mycket prisvärt. Det kräver också mindre underhåll och dessutom klarar det av att hålla mycket längre. Det leder inte heller till några skador på poolen eller bubbelpoolen, vilket är något att tänka på här.

Nackdelen är att det kan finnas kloröverkänslighet, så det finns människor som har att göra med irritation av att utsätta sig för klor. Om det dessutom finns mycket klorgas kan det leda till lungskador. Det har också en lukt som kan vara ganska obehaglig, vilket är något att tänka på här.

För och nackdelar med saltvattenbehandlingar

Du bör också tänka på att saltvattenbehandlingar också kan ha sina för och nackdelar. Fördelen är att saltvattenpooler och bubbelpooler inte är lika hårda mot hud och ögon. Eftersom det gynnar flytkraften kan det leda till bättre resultat, plus att du får mindre oönskad lukt, vilket är avgörande här.

Problemet är att spabad med saltvatten kan vara dyra. Inte bara det, utan dessa saltvattensystem kräver en viss typ av underhåll. Det kan bilda bakterier på en viss nivå, så det är definitivt en av de saker som kan göra stor skillnad hela tiden. Salt är en katalysator för korrosion och rost, så det skadar pooler och bubbelpooler.

Vilket är bäst: Saltvatten vs klorinpool?

Klor har sin beskärda del av nackdelar, men sanningen är att det är effektivare jämfört med saltvattenbehandlingar. Den behöver till exempel mycket mindre underhåll och håller mycket längre. En annan sak att notera är att den är mest kostnadseffektiv och att du kan spara pengar. Saltvattenbehandlingar är mycket dyra, att underhålla dem kostar mycket pengar och även installationen är kostsam. Utbytena är också dyrare jämfört med klorsystem.

Vidare tenderar saltvattenpooler att ha lägre klorhalt än klorpooler. Det innebär att du riskerar att drabbas av fler bakterier i saltvattenbadkar och pooler. Slutligen kan saltvattenpooler drabbas av mer korrosion, vilket innebär att det kan förekomma slitage och andra problem av det slaget.

Slutsats

Detta är en av de bästa, mest effektiva och pålitliga säkerhetsmetoderna för pooler som finns på marknaden. Det har använts som poolbehandling under en mycket lång tid och folk litar fortfarande på det. Detta är effektivt, högkvalitativt och det får jobbet gjort mycket bra. Dessutom får du spara pengar, samtidigt som du ser till att du eliminerar bakterier ordentligt och utan bekymmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *