Miljövänliga Tips För En Grönare Badtunna

Vänner/familj + ett ångande bubbelbad = en underbar tid garanteras! Men låt oss inte glömma en annan viktig del av ekvationen – den omgivande naturen.

Den omgivande naturen är en integrerad del av njuter av ett ångande bubbelbad med vänner och familj. Om det är en hisnande syn att skåda eller en färgrik och väldoftande trädgård att njuta av, lägger vår miljö så mycket att denna erfarenhet. Jorden ger till oss hela tiden – låt oss ge något tillbaka! Följ dessa små och enkla steg mot en grönare badtunna.

Spara vatten

använd en badtunna med slutna bänkar. Glasfiber badtunnor med gjutna bänkar och polypropylen modeller med slutna bänkar kräver betydligt mindre vatten än badtunnor med träbänkar eller öppna polypropylen bänkar. Till exempel kräver Wellness Royal, med 1800mm inre diameter ca 1200l vatten, medan en badtunna i trä med samma diameter, men träbänkar, skulle behöva minst 1400l.

använd kemiskt rengöringsmedel för att hålla vattnet i bra skick längre. Utan någon kemisk behandling, bör vatten återfyllas minst en gång i veckan och på sommaren, under badsäsongen blir detta en hel del. Inte bara för miljön men en finansiell oro också. Klor och brom rengöring kanske inte verkar vara det mest miljövänliga alternativet; men sådan rengöring är nyckeln till att minimera antal gånger man byter vatten. Små doser räcker för slå ut bakterier och behålla vattnet i bra skick för längre tidsperioder. Kemikalier bör läggas i på natten, då UV-strålar bryta ner klorbaserade rengöringsmedel, vilket resulterar i överskott av avfall. Obs: kemiska rengöringsmedel är endast kompatibla med 316 grade rostfritt stål värmare.

använda ett filter för att rena vattnet. Filter tar bort små smutspartiklar som sätter sig på golvet i badtunnan. Utan ett filter, måste badtunnan tömmas helt och smuts sopas eller samlas in manuellt. En tidskrävande ärende som leder till mer vatten avfall kan undvikas med hjälp av en patron eller sand filter. Det bör noteras att sandfilter betraktas för deras livslängd jämfört med patronfilter – beroende på användning, sanden i filtret har ändras mycket sällan – en gång var 3 och 5 år.

Spara energi

täck alltid badtunnan vid uppvärmning och efter bad. Den enklaste av ändringar, till exempel att komma ihåg att hålla locket på under uppvärmning och efter man klivit ur badtunnan, har den största effekten. Genom att täcka badtunnan, är det mycket svårare för värmen att fly, så temperatursänkning över natten (beroende på yttertemperaturen) kan vara så lite som 5 grader celsius. De är inte bara mycket effektivt på sommaren, men bra på vintern också.

investera i isolering. Om det finns ett tillägg som kommer att göra en betydande skillnad, är det isolering. Isolerad botten, väggar och lock skyddar vattnet inuti från den kalla marken och hårda utanför temperaturer och hålla vattnet varmare längre.

välja en inre värmare i stället för externa för att minimera värmeförlusten. Även om externa värmare tillåter för mer utrymme i badtunnan, är det inte det effektivaste valet när det gäller att spara energi, då lite värme flyr genom slangarna ansluta värmaren till bubbelpoolen. Inre värmare, förlorar däremot, nästan ingen värme, då de är nersänkta i badtunnans vatten. En extra bonus är snabbare värme diffusion.

Prova alternativa energikällor. Om du råkar ha en solpanel, kan den anslutas till badtunnan genom filtret eller externa värmerör. Om du är redo för ett DIY projekt, kan en standard svart trädgårdsslang förvandlas till en solfångare. Fäst ena änden av trädgårdsslangen till övre filter anslutning, stäng sedan ventilen. Vind trädgårdsslangen i en stor platt spole, se till att det är i direkt solljus. Stäng den andra änden av trädgårdsslangen och låt den vara i solljus. Efter en stund, ta och kolla till slangen. Om den känns tillräckligt varm, töm det uppvärmda vattnet i badtunnan.

Avfallshantering

säker dränering av kemiskt behandlat vatten. När du tömmer en badtunna som haft klorerat och bromerat vatten eller andra typer av kemiskt behandlat vatten, kontrollera att avloppsvattnet inte hamnar bland ren vattenförsörjning. Det är bäst att omdirigera sådana avlopp vatten i ett avloppssystem eller kring ett tomt fält, där inte flora och fauna kommer att påverkas.

Återvinn kemikaliefritt vatten. Om inga kemikalier användes för att behandla vattnet i badtunnan, kan det användas för andra ändamål, såsom att vattna gräsmattan, tvätta ett däck eller en terrass.

Använd milda hushållskemikalier för rengöring. Underhåll av glasfiber och polypropylen liners är mycket enkel – en svamp eller mjuk skrubb tillsammans med vinäger, eller bakpulver som fungerar som magi. Lägg i ättika i en sprayflaska och spraya där det behövs, låt det sitta i 15 till 20 minuter och skrubba bort med en svamp eller mjuk borste. Bakpulver kan förvandlas till en rengöring pasta genom att lägga till lite vatten och sedan tillämpas på vattenfläckar eller smutsiga ringar.

Hur små de här förändringarna mot en miljövänlig badtunnan än må vara, så tänk på att varje liten bit räknas! Bada glatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.