Viktigaste Stegen För Att Välja En Badtunna. Att Tänka På

ATT VÄLJA EN BADTUNNA FÖR FÖRSTA GÅNGEN: VART SKA DU BÖRJA?

Att ta första steget innan du faktiskt ägen en badtunna kan ibland kännas frustrerande. Det går dock att underlätta ditt köp om du har all nödvändig information på en plats. Precis som med vilket större inköp som helst så innebär det med rätt badtunna att leta igenom olika alternativ och uppgraderingar. Det finns en mängd med frågor som du bör ställa dig själv under tiden som du upptäcker vilken badtunna som passar just dig bäst. Just därför så bestämde vi oss för att sätta ihop den här guiden som hjälper dig att välja den badtunna som passar dig bäst.

1. Vart ska du placera din badtunna

Det finns en hel del faktor som kan göra skillnad i denna fråga – har du tillgång till något omklädningsrum, hur ser det ut med privat egenom, landskapet som badtunnan ska stå på, men även utsikten från badtunnan. Sätt din badtunna på en fast grund, antingen på ett trädäck eller uteplats med en cementgrund, betong marksten eller tegel. Badtunnan kan också monteras på ditt däck eller terrass, eller din specialbyggda terrass modell ger den största mängden alternativ för hemlighållande, även när de är ovan jord. Undvik att lämna alla sidor av din badtunna som exponeras. Istället Använd befintliga väggar och räcken för att dölja flera sidor och sedan maskera vad återstår med en kapsling av matchande material.

2. Glasfiber och polypropylen jämfört med trätunnor

Alla trätunnor modeller är fysiska. Trä är ett naturmaterial och det kräver underhåll. Det tenderar att förstora eller förminska på grund av mängden fukt. Läckage kan förväntas under de första dagarna. Polypropen och glasfiber modeller har innerlager som förhindrar läckage och kräver också mindre underhåll. Dessa modeller är mycket anpassningsbara därför många ytterligare delar såsom SPA kan installeras på begäran. Dessutom har glasfiber modellen koniska väggar och bänkar för mer komfort, medan polypropylen och trä badtunnor har raka väggar. Du kan välja trä dekoration från alla 5 träslag som vi erbjuder, eller en terrass modell utan någon träram.

3. Vilka träslag att välja för en badtunna i trä?

Det finns fem typer av timmer som är vanligast bland våra kunder. Lärk, Sibirisk Gran, ek, thermo trä och röd ceder. Var och en av dem har olika egenskaper och skiljer sig i färg också. Oavsett så bör inte färg vara de viktigaste kriterierna, eftersom alla dessa typer av trä kan målas i önskad färg. Livslängden av en badtunna är normalt mer än 10 år om det är välskött. Men är vissa typer mer resistent mot röta eller krympning samt dyrare än de andra. Siberian Spruce är det billigaste alternativet medan röd ceder är de mest lyxiga. Trätunnor kräver mer underhåll i allmänhet, men det ger dig 100% naturlig känsla. Hitta mer detaljer och jämföra alla fem typer här.

4. Välj storlek på badtunnan som passar din livsstil, liksom din budget

Att välja en liten eller stor badtunna betyder mycket. Det kan vara enklare och billigare att köra en mindre badtunna, men fundera på dina behov och framtida planer noggrant. I det här fallet – har storleken verkligen betydelse. I allmänhet kommer en större badtunna kosta mer att driva. En badtunna som rymmer 50 procent mer vatten brukar dock kosta 50 procent mer för att fungera. Det blir vanligtvis mellan ca 15 och 20 procent mer. Driftskostnaderna påverkas av värmetyp och effektivitet, storleken på badkaret och badkarets isolering. Dessutom, om du funderar på en bubbelpool med innerfoder, kan du öppna eller slutna bänkar, den har ett inflytande för vattenkapacitet samt utrymme för benen. En rimlig storlek för personliga ändamål ska passa din familj och kanske ett par gäster.

5. Hur du håller vattnet varmt under en längre tid?

Man bör överväga isolering av väggar, botten och locket för att hålla vattnet varmt under en längre tid. En badtunna av trä kan endast ha ett isolerat träskydd. Om en badtunna därför inte har en botten isolering, och får utstå ett kallare klimat, kan det vara bra att överväga en tjockare bas. Att hålla badtunnan höjas högre från marken kommer att fungera som isolering. Men om du väljer en badtunna av glasfiber eller polypropylen är det möjligt att välja bland flera sorters isolering. De som funderar på vedeldning bör överväga att ha botten och isolering av väggar, som en del värme går förlorad på grund av det öppna området för skorstenen.

6. Interiör, exteriör eller integrerade vedeldad spis

Den största skillnaden är att utsidan eller integrerad ugn gör det möjligt för att ha mer utrymme inuti badkaret, medan interiören inte bara tar utrymmet inuti men kräver omrörning vatten emellanåt. Däremot, exteriör ugn behöver värma upp mer vatten, men det är möjligt att täcka hela badkaret och hålla värmen inne. Med en full isolerad cover kan du lämna badkaret på kvällen och på morgonen vattentemperaturen kommer fortfarande att vara tillräckligt varmt för att använda den utan att starta en eld eller bara för att starta elden för en kort tid som detta beror på väderförhållanden och andra egenskaper i badkaret. Integrerad spis kan installeras endast i wellness modell som det inre linern har en specifik form av glasfiber och kaminen är under det med en skorsten åt sidan. Det skapar mer utrymme att sitta i badkaret, men kräver inte en massa utrymme runt badkaret också. Interiör spis behov värmare skydd och mer underhåll medan rengöring trädelar och försöker nå vissa ställen och lastning trä direkt över bubbelbad vattnet orsakar trä och aska att landa i vattnet. Därför föreslår vi för att välja en rostfri täcka runt interiör ugnen. Det kommer inte bara hålla värmen, men skydda vattnet från smuts.

7. Elektrisk värmare

Elektrisk värmare kräver mindre vård medan uppvärmning badkaret eftersom det finns ingen anledning att lägga till trä till ugnen, styra elden och rengör den efter att ha använt badkaret. På grund av skillnaderna mellan länder lagar bör man överväga consulting lokala elektriker. Vi erbjuder elektriska 6kW power värmare, det kan anpassas till enfas ström eller trefas effekt. Elpatronen är ett perfekt alternativ om det finns en brist på trä i ditt område. Värmaren själv tar lite plats och är utrustad med en trä cover. Uppvärmningen är i allmänhet kortare jämfört med den trä vedeldad ugn, emellertid dessa baljor helt beroende av el och måste vara nära anslutningar. Beroende på storleken av din pool, kan du överväga en kombination av trä eldas och elektriska bastuaggregat. Detta är det snabbaste sättet att värma upp vattnet och det finns alltid en möjlighet att använda endast en av dem.

8. Tillbehör till badtunnan

I området i närheten finns det många accessorising alternativ som luft och hydro massage som ger dig en mer lyxig och behaglig känsla, vattenfiltrering system att hålla vattnet rent och interiör belysning för mysig atmosfär i mörkret. Viktigast är att det är ditt beslut om du vill uppgradera ditt badkar med ett tillbehör eller en annan eller bara hålla det enkelt. Alla av dem kan installeras enligt din önskan, förutom vattenkraft massage i trä basmodellen.

9. Underhåll av vatten

Inte bara självaste badtunnan måste upprätthållas för att utöka dess livstid, men villkora av vattnet spelar en stor roll också. Vi rekommenderar att byta ut vattnet efter ett par dagar om vattnet inte behandlas med kemikalier eller om inget filtreringssystem används. Men om du bestämmer dig för klor att hålla vattnet rent en längre tid, ha bara i åtanke att det är förbjudet att använda klor eller andra kemikalier med ugnar från 430 rostfritt stål, därför kan endast 316 rostfritt stål användas för detta ändamål. Vi rekommenderar vattenvård och filter. Detta kommer att hålla vattnet i badtunnat rent under en längre tid eftersom den rena badtunnan håller sig ren genom att bli av med slem, organiska partiklar och bakterier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.