Badtunna i glasfiber

Moderata uppdateringar och förändringar är ett bra sätt att hålla ditt hem up-to-date och spännande för din familj. Om du har känt att ditt hem liv behöver en ombyggnad, kan gnistan du letar efter vara TimberIN badtunna. Badtunnor kommer att ge dina nära och kära en stor chans att tillbringa tid tillsammans och uppskatta lugnande fördelarna med en bubbelpool – allt från bekvämligheten av din bakgård.

Badtunna i glasfiber for 8 personer (1)
Badtunna i glasfiber for 8 personer (2)
Badtunna i glasfiber for 8 personer (1)
Badtunna i glasfiber for 8 personer (2)
previous arrow
next arrow


Se alla våra produkter nedan

På TimberIN erbjuder vi ett brett utbud av badtunnor i glasfiber. Skalen kan klämmas i olika typer av trä eller lämnas tom för att sänkas ner i marken eller terrassen. Förutom sortimentet av träslag erbjuder vi också ett miljömedvetet alternativ för konstgjorda materialpaneler. Det är de Neulära panelerna, som är gjord av kasserat hushållsplastavfall vilket gör det till ett 100% återvunnet material. Som ett resultat är det också helt återvinningsbart, skapar inte något extra avfall och är naturvänligt. Sådana unika material uppvisar även unika nyckelfunktioner. Några av de mest relevanta för utomhusbadtunnor är väderbeständigheten. Den yttre panelen av Neular material är vattentät, vilket innebär att även om det regnar året runt, kommer panelerna att bilda någon form eller deformera eller svälla på något sätt. På motsatt sida av spektrumet är panelerna också UV-resistenta, vilket innebär att även om det finns intensivt direkt solljus 24/7, kommer de inte att skadas. Fysisk skada är också mindre sannolikt att vara synlig eftersom panelerna inte delar ig och tål en stor mängd vikt. Materialet är säkert, hygieniskt och giftfritt, vilket är perfekt för badtunnor. Det kräver mycket lite om något underhåll och är fläckfri.

Badtunna i glasfiber

Här är de viktigaste fördelarna med en glasfiber badtunna:

Isolering

Badtunnor i glasfiber kan isoleras inte bara från botten och sidorna av tunnan, men från toppen samt via en isolerad glasfiber lock som är gjuten för att passa badkaret perfekt. Detta ger en signifikant minskning av värmeförlusten, vilket på lång sikt kommer att spara mycket tid, pengar och ansträngning.

Enkel rengöring

Eftersom glasfiberytan är särskilt smidigare än en trä badtunna, har det sätt färre av olika sprickor eller luckor för muck att fastna i. Den plana ytan gör det enkelt att rengöra med en enkel trasa och vatten. Det ger inte heller en lämplig miljö för alger och andra bakterier att sprida sig.

SPA system

Glasfiber badtunnor kan enkelt utrustas med olika system för att förbättra din badupplevelse. Var det ett meddelandesystem för att ge en jacuzzi känsla eller ett filtreringssystem för att lindra bördan av underhåll ännu längre.

Vatteneffektivitet

De rundade väggarna i glasfibermodellerna tar bort många volymer som inte används effektivt, till exempel rummet under bänkarna. Fodret avskaffar också alla möjligheter till läckor, som är vanligare att dess helt trä motsvarigheter.

Lång livslängd

Precis som skrovet på en båt, är en glasfiber badtunna något som kommer att hålla en lång tid. Medan en trä badtunna kan bäras ner av förändringar i temperatur och fuktnivåer, glasfiber påverkas betydligt mindre av förändringen av årstiderna. Det innebär inte att det inte är tråkigt över tiden, men tidsramen är mycket bredare. Dessutom kan varje 15 år ytan återställas till sin forna glans inom några timmar med specialiserad buffertutrustning. Dessutom kan eventuella repor också slipas och buffras ut.

Lätt

En glasfiber modell, även klädd i lövträ som lärk, är oftast lättare än en helträ badtunna av samma storlek. Detta kommer ner till att glasfiber modellen inte behöver en tjock trä basplatta. Om glasfibermodellen är utan beklädnaden är den ännu mindre tung-eventuellt upp till två gånger lättare än den helt träade.

Icke-frätande

För dem som använder saltbaserade reningssystem eller helt enkelt saltvatten kan det vara svårt att välja en badtunna som inte kommer att påverkas negativt av natrium i vattnet. Trä, även om ett bra val, kommer att försvagas på lång sikt, medan stålrör, även om rostfritt, kommer att korrodera om de skadas även något. Man kan bedöma glasfiberns saltmotstånd av hur många hundratals båtar som finns kvar i saltvattenhavet år efter år.

Största nackdelarna med glasfiber badtunnor:

Högre priser. På grund av den dyra naturen hos tillverkningsprocessen och de material som krävs för gjutning av en glasfiber badtunna, är det naturligtvis dyrare än sina olika motsvarigheter.

Begränsade former och anpassning. Tillverkning av en glasfiber badtunna är en omfattande process som kräver specialiserade formar som är dyra att göra och underhålla. En form kan kosta vad som helst inom ramen av 40000 – 50000 Euro. Varje liten förändring i form eller storlek på badkaret kräver en ny form. På grund av detta faktum, är form och storlekar av glasfiber badtunnor inte lika anpassningsbara som trä eller polypropen.

Badtunna i glasfiber

24400

9.5

Kraftfulla spisar


9.0/10

Vackra mönster


10.0/10

Många olika modeller


9.5/10


Kontakta oss!
close slider
×