Nedsänkta Badkar Pä Din Terras Eller Patio

Letar du efter den perfekta nedsänkta badtunnan till din uteplats, utedäck eller terrass? Då har du kommit till helt rätt ställe!

Ta ditt utedäck, uteplats eller terrass till en helt ny nivå genom att installera en nedsänkt badtunna. Att lägga till en nedsänkt badtunna till din trädgård skapar en perfekt samlingsplats för familj och vänner. Vi tillbringar så mycket tid inomhus, så passa på att flytta alla intressanta samtal från inomhus till utomhus. På så sätt kan alla dessutom njuta av lite frisk luft! Läs vidare för att ta reda på vilka inbyggda badtunnor ur vårt sortiment som skulle passa fint i just din trädgård.

Intern vs. extern vs. elektrisk värmare till en nedsänkt badtunna

Med så många alternativ där ute kan det vara svårt att avgöra vilket uppvärmningssystem som skulle passa bäst till just din nedsänkta badtunna. Dock kan var och en lätt delas upp i för- och nackdelar. Intern vedeldning värmare har fördelen av att ha det lägsta priset av tre plus det möjliggör den snabbaste spridningen och lägsta värmeförluster, eftersom den är nedsänkt i vatten. Intern värmare, men upptar mer utrymme i den sjunkna badtunnan, medan en extern vedeldning värmaren inte upptar något utrymme inuti, lämnar mer plats för de badande. Dessutom kan externa värmare placeras längre bort från det sjunkna badtunnan med tillägg av en cirkulationspump, vilket möjliggör mer flexibel design. Vedeldade värmare säkerställa en autentisk upplevelse – doften av brinnande trä, lugnande sprakande brasan. Elektriska värmare är mycket bekvämt och lätt att använda, ingen prep tid som krävs – med ett tryck på en knapp, kommer vattnet i den sjunkna badtunnan börjar värma upp och med den integrerade termostat kan önskad temperatur upprätthållas vid alla tidpunkter.

Raka vs. koniska bänkar i en inbyggd badtunna

Om du föredrar en mer minimalistisk och klassisk design till din trädgård kan du satsa på en inbyggd badtunna med raka bänkar och raka väggar. De raka linjerna och lägre bänkarna tillåter mer fotutrymme. Den inre höjden på 950mm ser också till att vattennivån når över axlarna, vilket är perfekt för längre personer. Om du föredrar att vattnet är rakt och direkt kan du välja en inbyggd badtunna med koniska väggar. De rundade bänkar är ergonomiska och bra för människor med ryggproblem.

Oändliga designmöjligheter med inbyggda badtunnor

För dem med ett kreativt sinne som gillar göra-själv-projekt ger den inbyggda badtunnan obegränsade möjligheter!

Nedsänkt badtunna

Ett klassiskt tillvägagångssätt är att sänka en terrassbadtunna i marken. Den inbyggda badtunnan ska naturligtvis inte vara i direkt kontakt med jord, så med en sådan modell bör hålet för tunnan vara gjort av antingen betong eller tegel-/kakelväggar och botten ska vara fodrad med plast. Omgivningen kring den nedsänkta badtunnan kan täckas med kakel, träpanel, eller helt enkelt ha gräs eller blommor planterade runt den. Eftersom det inte finns någon plattform som man kan kliva över eller trappor som man kan klättra upp för är en sådan inbyggd badtunna bekväm för människor som har gångsvårigheter.

BADKAR PÄ DIN TERRAS (2)

BADKAR PÄ DIN TERRAS (1)

Inbyggda badtunnor på däck, terrasser eller uteplatser

För dem som vill att badtunnan ska vara inbyggd men ändå nå upp lite högre är det perfekta alternativet att bygga in badtunnan i ett utedäck, en terrass eller uteplats. Du kanske redan råkar ha ett rymligt däck som inte utnyttjas. Då kan det liva upp allt om du installerar en badtunna och förvandla den till en underhållningzon i din trädgård. Om en badtunna är inbyggd i ett utedäck eller en terrass är det mycket lättare att räkna ut olika sätt att dölja spautrustning, massag pumpar, kontroller till LED-belysning, filter, elektriska värmare, osv. eftersom att allt kan gömmas under däck.

BADKAR PÄ DIN TERRAS (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.