Badtunna På Vintern – Underhåll

Vintern är på väg! Inget kan jämföras med ett ångande bad då snön faller från himlen under en kall vinternatt. Njut av dinaa lycksaliga aktiviteter hela vintern lång genom att följa vår guide hur du underhåller din badtunna på vintern.

Vid uppvärmning av din badtunna under kallare dagar

Det kommer att ta längre tid än vanligt, eftersom både den initiala vattentemperatur och utetemperaturen är viktiga faktorer. Se till att täcka badtunnan medan det värms upp.

När temperaturen sjunker under fryspunkten

I kallare klimat, där minusgrader är normen, måste man se till att vatten inte kommer att frysa i bubbelpoolen. Eftersom vatten expanderar vid frysning kan volymökningen orsaka allvarliga skador på glasfiber eller polypropen foder, träskivor, värmare och massagesystem.

Det är viktigt att planera i förväg. Låt oss säga temperaturen sjunker till -5 ° C och badtunnan är fylld till toppen. Om man planerar att använda badtunnan nästa dag, kan vatten vara kvar i tunnan som är tillräckligt som stora inte skulle frysa upp snabbt. Men om barrel sitter oanvänd under en vecka eller längre, då är det nödvändigt att helt tömma den. Naturligtvis, om temperaturen sjunka ännu lägre, säger -10 ° C och under, kan denna tidsram förkortas och samma mängd vatten fryser plötsligt upp mycket snabbare.

Tömning av badtunnan helt och hållet innebär inte bara att man tömmer allt vatten , utan också att se till att det inte finns något vatten kvar i olika sammanhang och slangar. Glöm inte att kontrollera om det finns vattenrester i värmaren.

Om badtunnan har en luftbubbla massage installerat, resterande vatten från rör och slangar av detta system, behöver dessa blåsas ut. Först tömmer du ut badtunnan helt och hållet för att sedan slå på luftmassage fläkten och låt den vara igång 5 till 7 minuter tills alla kvarvarande vattnet rinner ut.

När det gäller vattenmassage det inte behöver dessutom vara dränerad (vatten är helt töms ut ur systemet när fläkten är avstängd).

När man förvarar en badtunna vintertid

Om badtunnan inte komemr att användas under  hela vintern, bör man förberedda för ett så kallat  ”viloläge”. Först måste vattnet tömmas helt (från badkaret, dess värmare, massagesystem och andra anslutningar), rör det alla typer av baljor – glasfiber, polypropen och trä. Om det finns en extern kranvatten frisättning installerad, kommer det isolerande duk kan lindas runt den. Filter, massagepumpar eller någon annan spa utrustningen kopplas ur och förvaras inomhus.

Om du ska förvara en trä badtunna under vitern, då bör påverkan som fuktighet övervägas. Det rekommenderas inte att lämna en träkar att stå tomt under en lång tid då träet kan torka ut. Lyckligtvis är fuktigheten under vintern relativt hög, därför kan trä badtunnor i kallare klimat lämnas tomma. Inget behov av ytterligare skydd (så luften kan cirkulera fritt).

För att snabbt sammanfatta: 1) Hålla badtunnan täckt när den värms upp, 2) Planera framåt – om du använder badtunnan mycket ofta, kommer vattnet inte frysa om du lämnar de i badkaret, 3) om badkaret inte används ofta, töm ut allt vatten 4) njut av din badtunna under vintermånaderna.

Lycka till med dina bad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.