Badtunna Pris Sammansättning: Skargards, Royal Tubs, Hot Tub Team, Garden Wellness 24

Jämförelse av badtunnepriser på marknaden

Det kommer knappast som någon överraskning att priset är en av de viktigaste faktorerna när man ska välja badtunna. Vissa väljer den dyraste eftersom de tror att den dyrare är den bästa, medan andra satsar på en billigare variant på grund av att de har viss budget. Det finns många olika erbjudanden på marknaden, men viktigast av allt är att du inte glömmer kvalitet och förtroende till försäljaren. Här ser du en översikt över flera varumärken som erbjuder liknande produkter med möjliga alternativ och uppgraderingar. Vi bestämde oss för att titta närmare på vår bästsäljare, kundens favoritval – Wellness Royal av glasfiber och jämföra denna med andra märken som också har badtunnor av glasfibe. Vore inte det intressant? I början ser allt ganska lika ut, men konfiguration, tillval och tillbehör varierar beroende på företaget. Vi kommer att diskutera den här tabellen nedan.

badtunna GFK med integrerad ugn

Glasfiber badtunna med inbyggd ugn

TimberINSkargardsRoyal TubsHot Tub TeamGarden wellness 24
LandLitauenSverigeStorbritannienLitauenLitauen
TräslagTermoträMiljöcertifierat trä av ospecificerad typTermoträTermoträTermoträ
ÖverdragGlasfiberGlasfiberGlasfiberGlasfiberGlasfiber
UgnIntegrerad
Tillval:
●Klortåligt rostfritt stål
●Elvärmare
Integrated Klortåligt rostfritt stålIntegrerad
Tillval:
●Klortåligt rostfritt stål
●Elvärmare
Integrerad
Tillval:
●Elvärmare
Integrated
Tillval:
●Klortåligt
rostfritt stål
Invändig diameter180cm171cm180cm180cm180cm
Utvändig diameter200cm190cm200cm203cmInformation som inte finns på webbplatsden
Kapacitet 6-8 personer5-7 personer6-8 personer6-8 personer6-8 personer
BarnplatserJaJaJaJaJa
LockGlasfiberisolerat lock
Tillval:
●Trälock
●Träisolerat lock
ingår inte (beställs separat från tillbehörskategorin)Glasfiber
Valfritt:
●Glasfiberisolerat lock
●Trälock
●PVC-skydd
Glasfiber
Tillval:
●Trälock
Glasfiber
IsoleringVägg +
Bottnen +
Lock +
Ingår ejIngår ejVägg +
Bottnen +
Ingår
VattenavloppExtern vattenkranExtern vattenkranExtern vattenkranExtern vattenkranExtern vattenkran
Rund överkantGlasfiber
Tillval:
●Trätröskel
GlasfiberGlasfiberGlasfiber
Tillval:
●Trätröskel
Glasfiber
TillbehörTräpaddel,
TimberTemp® - Smart 3D Printed Termometer av TimberIN
Ingår ejTräpaddelIngår ejTräpaddel
SkorstensskydJaIngår ejJaJaJa
TrätrapporJaIngår ejJaJaJa
2 ringar i rostfritt stålJaIngår ejJaJaJa
LeveransInkluderar det brittiska fastlandetInkluderar det brittiska fastlandetLeverans till Storbritannien upp till 100 engelska mil från LE16 8RT: +111€Leverans till StorbritannienIngen info uppges innan den exakta adressen har lämnats
Totalt3290€ (inkl. moms)4254€ (inkl. moms)4861€ (inkl. moms) + Frakt om längre bort3401€ (inkl. moms)2718€ (inkl. moms) + frakt

Som ni ser är prisskillnaden är ganska markant mellan den billigaste och den dyraste badtunnan. Dock är inte alla delar som ingår med i det slutliga priset detsamma. Det viktigaste är att hitta en badtunna som passar dina behov bäst. Det var ganska svårt att hitta samma konfiguration på alla dessa hemsidor på grund av olika faktorer.  Alla företag förutom Skargards kan t.ex. öra olika modifieringar enligt kundens behov. Kunden kan välja vilka delar de vill ha i badtunnan, medan Skargards har flera modeller som redan görs med exakt samma konfiguration, och därför kan denna levereras till din adress inom 24 timmar. Det är en riktig tidsbesparare för upptagna kunder som nöjer sig med en grundläggande modell och inte behöver några ändringar. Storleken på tunnan är nästan samma modeller och alla har också barnsits och integrerad ugn.

Glasfiberlock ingår i samtliga fall, förutom Skargards där måste du beställa locket separat. De föredrar också överdragsdukar istället för lock. Men vissa företag som TimberIN och Royal Tubs erbjuder tilläggsisolering av både glasfiber och trälock, men bara TimberIN ger gratis botten och väggisolering. Observera att trälock rekommenderas när man har en stor trätröskel för annars kan trälocket skada glasfiberkanten. Tre företag erbjuder träpaddel som du använder till att röra om i vattnet med. TimberIN erbjuder även en smart 3D-tryckt termometer helt gratis. Tycker du att små detaljer spelar någon roll?

Skargards och Hot Tub Team inkluderar inte några tillbehör. Observera att denna information och dessa priser baseras på den information som är med på hemsidan utan att något riktigt prisoffert har skickats. Därför kan viss information saknas.

Låt oss jämföra vilka värmeaggregat som erbjuds av dessa fem företag. TimberIN erbjuder en elvärmare som kan användas tillsammans med en vedeldad ugn eller separat. Din badtunna kan alltså värmas upp genom endast elektricitet också. Royal Tubs erbjuder även elvärmare som kan installeras i badtunnan tillsammans med vedeldad ugn. Detta förkortar helt enkelt uppvärmningstiden, vilket alltid är bra. Olika alternativ till rostfritt stål som tillåter kemisk vattenrening erbjuds hos fyra av fem företag: TimberIN, Skargards, Royal Tubs och Garden Wellness24. Skargards erbjuder uppgradering av rostfritt stål, vilket redan ingår i priset, medan det i andra fall är frivilligt och kostar mer. Innan du väljer vilket slags stål bör du besluta om vattenrening, för om du ska använda kemikalier behöver du definitivt stål som är klortåligt.

Finska Bath Fiberglass Spruce Basic

En annan relevant fråga är frakten. Alla företag letar efter det bästa sättet att beräkna frakt på, men det finns bara ett företag som inkluderade hela fraktpriset. De andra företagen saknar den information som är nödvändig, eller skickar endast till områden till ett fast pris som t.ex. Royal Tubs. Anledningen till att det är svårt att sätta fast pris är att leverans till öar är mycket dyrare, särskilt när paketet inte är av standardstorlek. Som ni ser nästan står alla företag inför samma problem och använder liknande strategier för att beräkna priset, vilket innebär att ett postnummer krävs.

TimberINSkargardsRoyal TubsHot Tub TeamGarden Wellness 24
Luftmassagesystem375€Alternativet är inte tillgängligt561€570€290€
Hydromassagesystem395€585€561€662€450€
LED-ljus140€281€224€129€149€
Elvärmare6kW med cirkulationspump - 600€2kW - 180€ (endast värmare)3kW med cirkulationspump - 562€3kW med cirkulationspump - 569€Alternativet är inte tillgängligt

Här har vi analyserat de vanligaste tillbehören och skillnaden är ganska chockerande då priset kan vara mer än två gånger högre än för samma slags produkt, t.ex. LED-ljus. Naturligtvis kan varumärket för produkten variera och observera att nästan alla priser är hämtade från tillbehörsdelen av hemsidan. Därför inkluderar inte alla dessa priser monteringskostnader och därför måste det köpas separat. Det enda undantaget är Garden Wellness 24. Eftersom de inte har någon tillbehörskategori kan monteringskostnaderna ingå i priset. TimberIN och Royal Tubs erbjuder elvärmare som ett alternativ i redan monterade badtunnor och säljer dem inte separat, medan Skargards säljer 2kW ugnar. Om du undrar varför det är så billigt är anledningen är riktigt enkel – det ingår inte några andra nödvändiga delar utan endast värmaren.

Wellness royal badtunna med 2 led ljus och extern värmare

Sammanfattningsvis kan man säga att det finns en ganska bred prisklass med samma produkter på marknaden. Dessutom finns det många varianter och det är svårt att hitta exakt samma badtunna av glasfiber, vilket är varför jämförelsen av slutpriset inte är så exakt. Därför har vi tittat på den grundläggande strukturen och ett flertal tillbehör som antingen ingår i priset eller inte, eftersom varje detalj spelar roll när du tänker på den slutliga produkten som du får. Avsikten med denna artikel var att ge en överblick över priserna på badtunnemarknaden och upplysa dem som letar efter det bästa erbjudandet om vad som finns där ute. Vår uppfattning är baserad på en analys av företagens hemsidor den 20 november 2017, vilket skedde utan att något offert skickades. Glöm inte bort kvaliteten utan utgå från denna när du väljer din framtida badtunna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *