Din Helt Egna Badtunna: Vart & Hur?

Till och börja med, om du har beslutat om en terrass modell med specialbyggd terrass, behöver du förbereda en plan. Ta dig tid att tänka igenom de tekniska frågorna, avgöra vilket område som är bäst för din badtunna, vart du ska placera värmaren, filter eller annan spa utrustning. En annan sak att tänka på är vilket typ av material som kommer att användas för dekoration. Titta runt och välj det som passar din trädgård bäst. Det mesta kanske är dekorerat med stenar och växter och du kan täcka sidorna med det eller om du har en trä terrass där du endast behöver klippa ut en cirkel där du kan placera din badtunna. Men låt oss ta allt från början.

  • Att montera en badtunna i ett däck är förmodligen en av mest estetiskt tilltalande och praktiska installationerna du kan göra. Möjligheterna för däck installationer är oändliga, men badtunnan integreras alltid i däcket, helt eller delvis. Tänk på att stödstrukturen av däcket måste kunna hantera vikten på en fylld badtunna.

  • Kontrollera byggnadens krav som varierar beroende på lokala lagar innan du faktiskt påbörjar ditt projekt. Golvfundament och ett betongfundament är generellt de första stegen för att förbereda en yta. Om badtunnan är infälld i marken, gräv ut området och jämna ut markytan, för att se till så det är rätt nivå och fritt från onödigt skräp.

  • Om badtunnan är nersänkt i ett däck, se till att du planerar och har tillräckligt med tillgång till badtunnan. Om du använder ett jet system, filtrering eller eluppvärmd badtunna, bör inte tillgång till allt detta begränsas. Åtkomst för underhåll eller service brukar vara lättare för en badtunnan som är ovan marken, men det beror alltid på det sättet du vill integrera badtunnan. Dessutom kommer utseendet och estetiken som du väljer att diktera hur du konstruerar ditt projekt.

  • Eftersom du funderar på att köpa en terrass-modell som inte har några väggar runt sig, är isolering en mycket viktig funktion, eftersom det hjälper till att hålla vattnet varmt under en längre tid. Inte bara botten och väggarna bör vara isolerad, utan även locket.

  • Placera några möbler runt badtunnan samt ett par stolar, bänkar, ett bord eller en bar om du vill ha det mysigt runt omkring och locka andra att vara med. Medan vissa njuter av badtunnan, kan andra vara brevidd och ni kan umgås på det sättet. Tänk även på trädgårdslampor. Effekten av ljus på kvällen kan ge en spektakulär känsla och föra fram charm till platsen.

Kontrollera att du har en klar uppfattning om hur din ideala terrass modell installation ska se ut före köpet. Vi hoppas att detta hjälper dig att fatta rätt beslut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.