Varför rostar eller går sönder metalldelar i badtunnan och hur man förhindrar det?

Att ha rost i badtunnan kan vara ett allvarligt problem. Det kan se oattraktivt ut, kan hämma badupplevelsen och kan bli en fara för alla metalldelar i ditt badkar.

Sådana problem kan uppstå på grund av otillräckligt underhåll, det kan finnas läckage som kan leda till rost. Alla metalldelar och själva badtunnan är i sig gjorda för att tåla rost. I den här artikeln kommer vi kortfattat att täcka de huvudsakliga orsakerna till rost och kommer att ge dig ett par råd om hur du kan hjälpa dig att förhindra dem eller lösa det för att uppfylla dina kriterier, dina möjligheter och för att få en perfekt badupplevelse.

Orsaker till rostfläckar

Jo för det första rostar metalldelar i badtunnor på grund av vatten. Det kan orsakas av felaktiga PH-nivåer av vatten, användning av för stora mängder kemikalier eller salter eller på grund av olämpliga delar som används under monteringen av produkten. Brist på underhåll kan också leda till ytterligare rost. Det bör noteras att för den första användningen bör du fylla upp badkaret och köra vattnet genom ett vattenfiltreringssystem om det finns tillgängligt.

En av orsakerna som kan leda till att metalldelar rostar är de kemikalier som används för mycket. Klorerat vatten är särskilt frätande och skulle reagera på all oskyddad metall och skulle äta bort den. För att förhindra det rekommenderar vi att läsa vår artikel om hur man testar Ph-värdena och använder kemikalierna därefter. Det måste dock noteras att vi använder 316 rostfritt stål för kaminer och olika metallanslutningar för att förhindra skador orsakade av klorerat eller saltvatten (användning av salt rekommenderas i allmänhet inte alls).

Rost på metalldelarna kan också inträffa på grund av olämpliga delar som används. Ett av de mest populära problemen är att olika tillverkare, genom att försöka sänka kostnaden för hela produkten, använder 314 eller till och med den lägre kvaliteten ett – 430 stål. Varken 314 eller 430 stålplåtar är resistenta mot kemikalier.

Brist på regelbundet underhåll kan också leda till rost och ytterligare skador på badtunnan. Regelbundet underhåll bör bli en vana och skulle leda till lång livslängd för badkaret. Du bör använda en skummare för att tömma partiklarna eller löv från vattnet, töm sedan badkaret och rengör alla synliga fläckar noggrant. Det skulle hjälpa till att bekämpa ansamling av smuts.

Rost kan också förekomma i små fläckar på själva metallen eller mellan olika delar fästa på glasfiber eller plast linjärt. Detta sker på grund av kontakten av andra metallpartiklar som inte är särskilt motståndskraftiga mot korrosion med metallytan, till exempel vid kontakt med andra metalliska material. Mikropartiklar fastnar i mjukare rostfritt stål och uppträder som rostfläckar när de interagerar med fukt (också innesluten i luften). Båda typerna av korrosion kan enkelt tas bort med en polersvamp och kommer inte längre att synas.        

Problemlösning

Försök först att rengöra ett litet område och se hur det går. Om allt är okej, fortsätt sedan och rengör hela badkaret och alla delar och skölj sedan badkaret med rent vatten. Nedan finns några hemgjorda botemedel för att göra det:

1. Tandstenskräm och väteperoxid

För att den här metoden ska fungera måste du använda både Tandstenskräm och väteperoxid. Kombinera de två ingredienserna och blanda tills det får en tjock pasta. Applicera pastan på det drabbade badkarområdet och låt det verka i cirka tjugo minuter. När du tror att rosten är borta, skrubba bort den nu torra pastan med en skursvamp eller pimpsten. Detta kommer att lösa upp rosten.

2. Använda bakpulver och vinäger

Metoden fungerar bäst om ditt badkar är belagt med glasfiber. Det är också en av de mest naturliga hemgjorda lösningarna. Allt du behöver göra är att blanda bakpulver med vatten och hälla blandningen generöst över rostfläcken.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis rostar metalldelarna på grund av olika orsaker, ofta relaterade till vattenkvalitet och sammansättning eller dåligt underhåll. Att få en fantastisk badupplevelse – ordentligt underhåll, underhåll och ett korrekt justerat vattens Ph-värde, eller till och med kvaliteten på vattnet i sig – är obligatoriskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *