Om Läckor Visas Omedelbart Efter Att Jag Köpt En Ny Badtunna

Klassiska badtunnor helt i trä, är den sanna klassikern i denna världen.  Men med alla deras fördelar kommer även några brister i den gamla världen. Eftersom saker som polypropen, glasfiber och andra liknande konstgjorda material inte var tillgängliga vid den tiden, har man använt träd.  De naturliga egenskaperna hos trä orsakar att den snedvrider över tiden, eftersom fuktnivån runt den fluktuerar. Detta kan ofta orsaka vissa problem, vars huvudsakliga är utan tvekan läckande vatten.

Det är osanning att antyda att läckage endast någonsin orsakas av träets naturliga faktorer. Läckande kan också orsakas av omfattande användning av kemikalier, brister i konstruktionen. I mycket unika fall kan det till och med orsakas av en dåligt installerad icke-stabil bas, fysisk skada på badkaret eller till och med biologiska orsaker (insekt eller andra skadedjur).

Ofta, när man köper en badtunna är det viktigt att låta träet expandera till sin fulla mättnadspunkt, vilket i sin tur kommer att stänga upp eventuella luckor som kan vara närvarande. För att hjälpa träet att expandera måste det hållas i kontakt med vatten. Denna process kan ta upp från några dagar till ett par veckor och beror på olika variabler som trätyp, klimatförhållanden etc. Du hittar bilder bifogade nedan av ett test som vi har gjort för en läckande badtunna. Detta bör illustrera vilken typ av resultat som bör förväntas.

glasfiber badtunna med intern värmare Wellness Royal modell

I mycket begränsade fall kan träutvidgningen fortfarande lämna några små läckor runt badtunnan. När man står inför denna typ av problem rekommenderar badtunna tillverkare två lösningar. Den första använder enkelt sågspån för att ansluta läckorna. Detta görs genom att ta lite sågspån och lägga till en proportionellt liten mängd vatten till den. Sågspånet måste finblandas med vattnet för att göra det till en pasta, som sedan lätt kan appliceras på det läckande området. Innan du applicerar, se till att badtunnan är full av vatten och försök sedan trycka pastaen i läckorna. Kraften som skapas av det befintliga vattnet kommer att dra upp sågspånet i läckan, där det kommer att expandera vilket gör att läckan förseglas.

Det andra alternativet är att använda träfärgad vattenbeständig silikon. Det ska appliceras på ett helt torrt badkar i läckande område. När det har härdat kan du testa det genom att fylla badtunnan med vatten.

Dag№ Vattenförlust (liter)Minskning av vattennivån (cm)
1817,5
2817,5
3776,5
4726,5
5686
6666
7585,5
8525
9212
10161,5
11101
1291
1360,5
1430,3
1510,1

Vattenförlust (liter) per dag på två veckors tid

Vattenförlust (liter) per dag på två veckors tid

Vattennivåreduktion (cm) per dag på två veckors tid

Vattennivåreduktion (cm) per dag på två veckors tid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.