Fördelar Och Nacdelar Trä Bastu

Vilken slags bastu borde jag välja?

Formen är viktig

Det finns många saker att tänka på när du väljer din framtida bastu att vi bestämde oss för att jämföra våra erbjudanden för att hjälpa dig att avgöra vad som är bäst för dig. Det finns en slutgiltig tabell med fördelar och nackdelar som visar alla fyra modeller i slutet av den här artikeln. Den första tabellen visar alternativ och grundläggande information. Här hittar du också en kort översikt av de viktigaste sakerna som du bör tänka på när du väljer. Steg nummer ett är att bestämma vilken form är mest tilltalande för dig eller som skulle passa bäst. Storleken på bastun är väldigt viktigt eftersom det bestämmer antalet personer som kan få plats. Därför kan nästan alla bastur förlängas i längd, men insidan är annorlunda även om alla bastur har samma längd. Till exempel:

  • En rektangulär bastu är mest rymlig, och på grund av sin form kommer även en väldigt lång person att känna sig bekväm i alla hörn. Ett litet bärbart bord i ett omklädningsrum gör att det känns som en liten stuga. Det är dessutom väldigt praktiskt, men det bästa är att du kan ha två stora fönster på båda väggarna om du väljer en modell med dörrar på sidan.
  • En bastutunna värms upp snabbare eftersom den runda formen sparar utrymme och därför är denna modell smart och funktionell.
  • En igloo-bastu har en unik och traditionell form som skapats särskilt för höga och snöiga områden. Taket är helt täckt av bitumen från topp till marken och skyddar från olika väder.
  • En vertikal bastu kommer bara i en storlek och är avsedd för små familjer som inte har mycket utrymme i trädgården, men ändå vill dra nytta av en utomhusbastu. Den ser ut som ett sött litet hus.

Hur man väljer storlek på bastun

Det är väldigt viktigt att utvärdera dina behov och möjligheter. Ibland vill man ha en större bastu, men området är för litet, osv. Därför har vi en liten tabell som visar hur många personer som får plats i varje bastu. Informationen visar endast utrymmet i bastun. Om du beställer en bastu som är 5 meter men har 2 meter omklädningsrum, så är bastun bara tre meter och 4-6 personer får plats. Jag hoppas att det hjälper dig att förstå och bestämma vilken storlek som är bäst för din bastu. När du väljer den slutliga längden av bastun ska du tänka på rumsindelnineng. Du kan också tänka på hur många personer du vill att bastun ska ha plats för och bestämma utifrån detta.

IglooFatRektangulärVertikal
TräslagSibirisk gran, lärk eller termoträSibirisk gran, lärk eller termoträSibirisk gran, lärk eller termoträSibirisk gran, lärk eller termoträ
Längd2000-5000 mm2000-5000 mm2000-5000 mm1900 mm
Höjd2400 mm2000 eller 2200 mm2450 mm2400 mm
Bredd2350 mm2000 eller 2200 mm2450 mm1900 mm
Väggtjocklek45mm45mm45mm45mm
OmklädningsrumValfrittValfrittValfritt-
TerrassValfrittValfrittValfritt-
Bakre väggfönsterLitet fönster, delvis eller helt panoramafönsterLitet fönster, delvis eller helt panoramafönsterLitet fönster, delvis eller helt panoramafönsterSmå fönster
Impregnerade ytterväggarOm monteradeOm monteradeOm monteradeOm monterade
Dekorativ taklistJaJaJaJa
Glasdörr mellan bastu och omklädningsrumValfrittValfrittValfritt-
Inte ihopmonteradValfrittValfritt-Valfritt

Har du funderat på omklädningsrum eller terrass?

Trots att omklädningsrummet är valfritt kommer du kanske senare att ångrar att du inte valde det. Tänk därför på det innan det är för sent. Om du har ett annat rum i närheten av bastun behöver du ju inte ett omklädningsrum, men för de som inte har ett sådant rum rekommenderar vi att du väljer till ett omklädningsrum. Storleken kan variera beroende på dina behov, men det bör vara minst en meter lång. Omklädningsrummet är utrustat med bänkar och dessutom kan vi lägga till några hyllor under bänkarna där du kan placera dina personliga tillhörigheter. Vår uppgift är att göra din bastu så bekväm som möjligt och därför ska du inte tveka med att berätta om dina idéer.

Den lilla takterrassen framför bastun är inte bara vacker utan är också väldigt praktisk. Detta öppna området är perfekt för avkoppling före eller efter bastubadet. Tänk dig att ta en kopp te under en stjärnig himmel på natten, och du behöver inte heller oroa dig om det regnar. Träbänkar på terrassen ingår alltid därför och du behöver inte köpa fler möbler. Eftersom längden på terrassen är valfri kan vi anpassa den till dina önskemål.

Missa inte den spektakulära utsikten runt omrking

Tre modeller kan utrustas med delvis eller hela panoramafönster. Det är endast den vertikala bastun som har små fönster. Dessutom behöver du inte förlora denna möjlighet även om du väljer en omonterad bastun. Det är särskilt relevant för de som bor i begränsade områden som endast kan nås av en liten transport. Delvis panoramafönster kan transporteras med en liten transport och monteras på en bastutunna med högst 4 meters längd. Andra varianter finns också men dessa kan endast transporteras med större lastbilar. Därför ger vi dig alltid råd om vilket alternativ som är bäst för dig.

Harvia-aggregat till din bastu

Vi erbjuder ett brett utbud av Harvia-aggregat till olika bastur så att vi kan tillgodose allas behov. Vi erbjuder både elektriska och vedeldade värmare. Du kan också välja om du vill placera veden från insidan eller utsidan. För att skapa ånga är det möjligt att lägga till vattentank med vedeldade bastuaggregat. Några av de elektriska värmarna kan vara utrustade med styrenheten. Det är den perfekta lösningen om du vill att värmaren ska fungera enkelt från utsidan av bastun. Alla Harvia-aggregat har en CE-märkning, vilket är obligatoriskt i alla länder inom Europa. De möter även CE-kraven och Tyskland har nationella krav (BImSchV) som dessutom möts. Innan du beställer en bastu bör du känna till alla de lokala kraven och behörigheterna för att du ska få ha bastun på ditt område.

Slutgiktig jämförelse mellan 4 olika slags bastumodeller

Här är vår tabellen med alla de fördelar och nackdelar beroende på situationen. Ibland är en viss storlek exakt vad du behöver. Tabellen är baserad på våra kunders mest populära val och de vanligaste frågorna. Vissa åsikter kan dock skilja sig och därför uppmanar vi dig att kontakta oss så att vi kan hitta den modellen som passar bäst till just dig.

IglooFat RektangulärVertikal
Fördelar●Perfekt för höga och snöiga områden
●Justerbar längd
●Omklädningsrum eller terrass
●Delvis eller hela panoramafönster
●Monteringskit (platt packad)
●Omfattande utbud av Harvia-aggregat
●Interiör kan anpassas
●Helt täckta tak
●Smart konstruktion, sparar utrymme
●Justerbar längd
●Omklädningsrum eller terrass
●2 delvis eller hela panoramafönster (när dörren är från sidan)
●Monteringskit (platt packad)
●Platt packad, kan levereras med en 3,5 t eller 7,5t lastbil
●När den är omonterad är det lättare att lasta den utan extra utrustning
●Kräver mindre utrymme
●Omfattande utbud av Harvia-aggregat
●Interiör kan anpassas
●Kan läggas till på trailer
●Väldig rymlig, bra för långa personer
●Justerbar längd
●Omklädningsrum eller terrass
●2 delvis eller hela panoramafönster (när dörren från sidan)
●Omfattande utbud av Harvia-aggregat
●Interiör kan anpassas
●Kräver endast lite utrymme
●Monteringskit (platt packad)
●Omfattande utbud av Harvia-aggregat
●Kan levereras av en 3,5 t eller 7,5t lastbil
Nackdelar●Tar längre tid att värma jämfört med bastutunna
●Kräver mer utrymme
●Platt packad kan transporteras endast av en 25t lastbil.
●Runt tak är mindre bra än igloo i snöiga områden.●Tar längst tid att värma eftersom den är mest rymlig
●Kan inte levereras som ett kit (omonterade)
●Kräver mer utrymme
●Endast en storlek
●Inget omklädningsrum eller terrass
●Inga andra fönsteralternativ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *