Ofte stilte spørsmål (FAQ)


Erbjuder ni modeller för självmontering?

Alla badtunnor i trä (utan foder) kan levereras i platt förpackning (för egen montering). Polypropylenplast och glasfibermodeller kan endast levereras färdigmonterade. Platt-packade modeller är idealiska för svårtillgängliga platser, dvs smala vägar, smala platser som leder till trädgården

Vad är skillnaden mellan trä-modeller och modeller med liners?

Trä-bubbelbad-modellerna är alla naturliga. Trä är ett naturligt material och det kräver underhåll. Det tenderar att expandera eller krympa på grund av fukt. Läckage kan förekomma under de första dagarna av utnyttjande.

”Polypropen” och ”Glasfiber” – modeller har polypropylen eller glasfiberfoder som förhindrar läckage och kräver mindre underhåll. Dessa modeller är mycket anpassningsbara och kan utrustas med olika SPA-tillbehör.

Vilken typ av trä bör jag välja?

I ett nötskal, så erbjuder vi 5 träslag, alla med olika alternativ:

Sibirisk Gran är det mest prisvärda alternativet. Det har en ljus nyans och kan ha synliga kvistar. Det är ett robust trä och med rätt underhåll kommer det att hålla under många år framöver.

Sibirisk Lärk är ett utmärkt val för de platser där trä är mycket utsatt för olika insekter. Lärk är mycket mer resistenta mot insekter och röta jämfört med gran. Det har en ljus nyans. Lärkträ är ganska tungt.

Termo-ved har genomgått hög temperatur behandling. Under denna process, så stängs porerna i träet, därför att det absorberar inte fukt längre, och harts avdunstar. Denna typ av trä är extremt resistent mot röta, det kommer inte att ruttna eller skada om de utsätts för fukt. Den har en mörk nyans och är de lättaste vikt klokt.

Siberian Ek är ett lyxigt val, men det kan absorbera en hel del vatten så det tenderar att krympa eller expandera. Ek kräver mycket mer underhåll.

Röd ceder anses vara en av de mest hållbara byggmaterialen. En röd ceder badtunna har en röd nyans. Röd ceder har mycket låg krympning och är fri från beck och kåda.

För en detaljerad guide, besök vår blogg.

Hur bör de yttre trädelarna att kunna upprätthållas?

Vi rekommenderar att smörja alla utvändiga trädetaljer (trappor, trä-paneler, trä-lock etc.) två gånger om året, helst före och efter vintern. Vi rekommenderar att du använder linolja, men andra lösningar för träunderhåll funkar också. Utvändig träpanel kan vara målad eller färgad.

Vilken diameter ska jag välja?

Glasfibe modeller finns i en storlek – 1800mm inre diameter, som rymmer 6-8 personer.

Diametern av trä-och polypropenmodeller varierar från 1600mm att 2200mm.

diameter av badtunnan

Det bör noteras att den interna värmaren tar upp plats i bubbelpoolen, medan externa värmare möjliggör maximal kapacitet.

 

Vad är skillnaden mellan interna och externa värmare?

Den största skillnaden är att en yttre värmaren ger mer utrymme inuti bubbelbad. Externa värmare kan även placeras längre bort från bubbelpoolen. Interna värmare har en fördel i form av värmeförluster: eftersom enheten är nedsänkt i vatten, därför är värmeförlust minimal.

Vad är den ideala vattentemperaturen?

Den rekommenderade temperaturen är 38C, men, naturligtvis, beror det på inställningen av användaren. Användare med hjärt-villkor bör vara försiktiga och man bör undvika att bada i mycket hett vatten.

Hur lång tid tar det för vattnet att bli varmt?

Det finns inget entydigt svar, eftersom värmetiden påverkas av en mängd faktorer, såsom storlek och isolering av bubbelbad, vattentemperatur från början, utomhustemperatur, värmaren effekt etc.

Under de varmare månaderna, kommer ett 1800mm bubbelbad att värmas upp till den rekommenderade 38C på ~2-2,5 timmar.

Jag planerar på att använda kemikalier. Vilken typ av värmare bör jag använda?

Som standard, är våra kaminer tillverkade av 430 rostfritt stål. Om klor, brom, saltvatten eller andra kemikalier kommer att användas, måste värmarens stålsort uppgraderas till 316 rostfritt stål.

Finns det vattenvårdsalternativ som är utan kemikalier?

Ja Man kan använda en sandfilter tillsammans med en UVC-lampa för att ta bort smuts och bakterier från vattnet på samma gång. Örter och salt – eller mineralbaserade vattenvårdsalternativ finns också tillgängliga på marknaden.

Hur ofta bör jag byta vatten?

Om inga filter eller kemikalier används, ska vattnet bytas minst två gånger i veckan, beroende på användning. Filter och kemisk vattenvård bidrar till att hålla vattnet i gott skick under längre perioder.

Hur kan jag fylla bubbelbadet?

Man kan fylla en badtunna genom att bara använda en trädgårdsslang och sänka ner den i badtunnan över kanten. På begäran, kan en rostfritt stålanslutning / vatteninlopp med en bollventil installeras i sidan av bubbelbadet.

Hur kan jag tömma badtunnan?

Varje badtunna har ett avlopp som är installerat, men de varierar i form och funktion. Glasfiber-modellerna med en inbyggd värmare har en extern vattenkran installerad under värmaren. Glasfiber modeller med olika värmare, polypropylen modeller och trä-modeller som standard är utrustad med en hävert med en kontakt. De avlopp kan uppgraderas till en extern vattenkran. Mer information om avloppsalternativ på vår blogg.

Jag har redan ett värmeelement, kan jag köpa en badtunna utan en?

Javisst, alla modeller finns även utan en värmare. Vänligen mejla oss med ditt exakta val och vi kommer att beräkna det slutliga priset utan värmare.

Jag har redan ett filter. Kan jag få bara filteranslutningen?

På begäran kan två rostfria rör med kulventiler installeras för att ansluta ett filter. Diametern på röret är 32 mm.

Hur kan jag hålla vattnet varmt längre?

Investera i isolering av väggar, botten och lock. Efter badet, se till att täcka bubbelbad, för att bromsa värmeförlusten.

Om jag beställer SPA utrustning, var kan jag dölja pumpar?

Vi erbjuder en trälåda för att täcka den elektriska utrustningen. Glasfibermodeller har pumpar som är dolda mellan glasfiber liner och externt trä för dekoration. Sandfilter kräver alltid en stor trälåda (ca. 0,8 x 0,8 x 0,8 m) som ska täckas.

Behöver jag professionell hjälp för anslutning av elektrisk utrustning?

Massagepumpar, filter och LED-lampor är utrustade med Europeisk standard typ pluggar. De är redo att användas så fort de är anslutna till eluttag.

Elektriska värmare, å andra sidan, kan endast installeras av certifierad elektriker. Vi erbjuder enkel-fas 220V eller tre-fas 230V eller 380V elektriska anslutningar. De elektriska värmarsystemet är utrustade med en säkringsdosa. Efter att ha mottagit din badtunna, måste den svarta kabeln från säkringsboxen kopplas till en strömkälla av en certifierad elektriker.

Vad är att elförbrukningen för en elektrisk värmare?

Strömförbrukning kan beräknas genom att multiplicera uppvärmningstid och kraften av den elektriska värmaren: h x (kW) = kWh. Till exempel, om en 6 kw elektrisk värmare körs i 2,5 timmar, det skulle konsumera 15kWh.

Kan jag använda min badtunna i vinter?

Visst, din badtunna kan användas året runt! Det hela kokar ner till korrekt underhåll. Följ vår vintervårdsguide. En extra värmare är tillgänglig för frost förebyggande.

Ska jag förbereda en grund för mitt badtunna?

Ingen särskild grund behövs, men marken bör vara platt för att undvika deformationer. Klicka här för att hitta mer information.

Hur mycket väger en badtunna?

Vikten varierar beroende på modell. Glasfiber badtunnor är det lättaste; Wellness modeller väger ca. 150 kg. Ofuro – modeller- ca. 100 kg. Polypropen-modeller finns i olika storlekar, därför varierar deras vikt från ca. 180 kg till 280 kg. Rektangulära polypropylen modeller är tyngre och kan väga allt från ca. 250 kg 400 kg. Trä-modeller väger från ca. 250 kg 400 kg, baserat på deras diameter och trätyp.

Vad är livslängden på en badtunna?

Om korrekt underhåll säkerställs, minst 10 år. Glasfiber och polypropenmodeller är mer hållbara än trä-modeller, vilket kräver mer omsorg och uppmärksamhet.

Vad är skillnaden mellan luftbubbel massage och hydromassage?

Luftbubbel massage systemet består av 12 jetstrålar, som skapar en mjukare massage effekten. Tillgänglig för alla bubbelbad-modeller.

Hydromassage systemet består av 6 kromade jets som ger en stark massage effekt. Hydromassage är inte tillgänglig för trä-modeller.

Vad är volymen av en glasfiber modell?

Glasfibermodeller med en upphöjd barnstol är ca 1200 liter. Glasfibermodeller utan en upphöjd plats är ca 1260 liter.

Hur är den externa värmaren ansluten?

Två rostfria rör (Ø50mm) installeras på sidan av badtunnan. Den externa värmaren är ansluten till dessa ledningar genom två 1 meters längd och värmetåliga slangar. Slangarna fästs med klämmor på varje ände av slangen. Det är viktigt att se till att slangaggregatet är så rak som möjligt. Den lägre slangar måste vara parallellt med marken, det kan inte vara i en vinkel.

Hur kan jag reglera vattentemperaturen?

Den elektriska värmaren har en inbyggd termostat som kan ställas in på önskad temperatur och det kommer att hålla denna temperatur tills det stängs av. Vattentemperatur vid användning av en vedkamin bör regleras genom att mäta med en termometer och hälla i kallt vatten om det behövs.

Vad är det bästa veden för min vedkamin?

Torrt tät -, kaloririkt trä, såsom klibbal, ek, lönn. Du kan också använda biomassa (briketter). Kol är strängt förbjudet, eftersom det kan skada aggregatet.

De priser som anges på hemsidan inkluderar de skatt?

Ja, MOMS ingår redan. Vissa produkter inkluderar redan frakten. Bastur inkluderar inte fraktkostnader eftersom leverans dress, typ av bastu (förmonterad eller i ett platt paket) och storleken av bastun ska vara informerat sedan innan.

Kan produkten köpas med exklusive MOMS?

Det finns 2 möjligheter att exkludera MOMS. (1) du köper via ett företag med giltigt MOMS-kod (du kan kontrollera MOMS kod här: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vatResponse.html); (2) leveransadressen ska vara utanför EU (till exempel: Norge, Schweiz).

Vad är det för ledtid (produktion och leveranstid)?

Ledtiden beror alltid på perioden av året. På vintern är leveranstid ca 3-4 veckor och på sommar: 5 – 6 veckor.

Vad är betalning och metoder?

Vi vet att det är svårt att lita på ett utländskt företag i dessa dagar och vi uppmanar därför 50 % i förskott för att starta produktionen. När produkten är klar, skickar vi detaljerade bilder på din beställning med din beställning så bifogas även en orderfaktura. När du fått bilder och bekräftade, vi ber för att betala resterande belopp. När vi tagit emot återstående belopp, ser vi till att ordna frakt till din adress som tillhandahållits.

Vi accepterar alla större betalningssätt: Direkt banköverföring, Kreditkort eller Betalkort.

 

Vad är förfarandet för köpet?

Vi rekommenderar alltid att använda vår webbplats för att designa din egen modell. Varje modell har sina egna ytterligare delar som kan väljas i förväg. Observera att varje order kräver ett beställningsformulär som måste fyllas på vår hemsida efter valet av en viss modell. När vi tagit emot din förfrågan, kommer vi att lägga leveranskostnader (om några) och förbereda köpdokument. Du kommer att få avtalet och fakturan ENDAST genom e-post. När första betalningen är mottagen, drar produktionen igång. Så snart produkten är klar och har kontrollerats, skickas bilder till kunden. Efter slutbetalning är gjord, levereras produkten till önskad adress.

Var kan jag få mer information om produkter?

Besök vår blogg, det finns många artiklar och svar. Om du fortfarande har frågor, vänligen kontakta oss.

Vilka elektriska värmare erbjuder vi? Varför är de så dyra? Kan det värma vattnet helt själva eller är de bara en komplettering till den vedeldade spis? Vart placeras den elektriska värmaren i förhållande till badtunnan?

Tja, vi erbjuder svenska elektriska värmare av kvalite som kan värma vattnet ensamt. Det innebär att du inte behöver en extra vedeldad spis. Det är dyrt eftersom vi installerar och gör dig redo med alla elektriska ledningar och krutstubin. De har termostat så att du kan justera vattnets temperatur från ~5 till 40 oC. Den elektriska värmaren är placerad i snygg trälåda bredvid badtunnans vägg. Kunden kan skicka skiss med exakt position eller så kommer vi att installera det slumpmässigt.

Hur många elektriska sladdar är det om jag för en komplett elektrisk badtunna med alla massage-system, med en elektrisk värmare, en luftbubbla massage system; en hydro-massage-system, ett filtreringssystem och ett par LED-lampor.

Det finns 2 möjliga alternativ:

  1. Om den elektriska värmaren har beställts, installerar vi elektrisk säkringsbox, och därför kommer klienten bara ha 1 sladd som kommer ur badtunnan. Kunden behöver bara installera slut-elektriskkontakten för uttaget.
  2. Om den elektriska värmare inte är beställd, installerar vi inte säkringen i lådan, därför kommer varje elektrisk enhet ha en egen sladd. Men, 2 eller 3 LED-lampor kan bara ha 1 kontakt.

 

 


Kan en bastu levereras i ett platt paket för egen montering?

Absolut. De flesta bastu modeller finns omonterad. Platt-packade bastur är perfekta för svårtillgängliga läge, plus att fraktkostnader oftast är lägre.

Vilken värmetyp värmer bastun snabbare: elektrisk eller vedeldad?

Värmetiden skiljer sig inte mycket, bara förberedelserna är olika: elektriska värmaren startar uppvärmning med ett tryck på en knapp medan det tar tid att starta elden och att rengöra (sopa upp sot) vedkaminen efteråt.

Vad är den bästa temperaturen för en bastu?

Beror på individuella preferenser, men i beaktande av säkerhet, är det rekommenderat att hålla temperaturen under 90C, enligt Finska Bastusociten (särskilt för personer med hjärtproblem). Högre temperaturer är också möjligt, men det är viktigt att känna veta om dina gränser och inte vara i en bastu för länge. Bastuanvändare bör vara väl hydratiserade före, under och efter att ha spenderat tid i bastun.

Hur många personer får plats inne i en bastu?

Bastun har oftast bänkar på båda sidor. Det kan antas att 1 meter på bänken sitter en person, i sin tur, 1 meter av basturummet sitter två personer (på båda sidor). En 2-meters bastu skulle rymma 4 personer, en 3-meters bastu för 6 personer och så vidare.

Om du planerar att lägga till bastubänkar, bör bastubänken  vara ca 2 meter lång för en person för att det ska vara bekvämt nog.

Behöver jag olja på utsidan av bastun?

Vi rekommenderar att smörja alla yttre delar två gånger om året, helst före och efter vintern. Om du beställer en sammansatt bastu, kommer de att levereras oljade. Om du beställer en platt-packad bastu, kommer trä-delar att vara obehandlade och måste smörjas efter bastun är monterad.

Kan jag måla eller färga utsidan av bastun?

Absolut. Alla yttre delar kan vara målade eller färgade med produkter avsedda för användning utomhus.

Vilken typ av grund ska jag förbereda för bastun?

I sin enkelhet, måste längden och bredden av en grund uppfylla storleken av bastun. Grunden bör vara platt för att undvika eventuella deformationer. På begäran, skickar vi alltid de nödvändiga ritningarna för grunden av bastun.

Vad är vikten av bastun?

Vikten beror på trä-typ och längd av bastu. Termo-ved är den lättaste, lärk är den tyngsta. För att ge en grov uppskattning, kommer en 2-meters bastu att väga under 1 ton, en 3-meters bastu – ca 1,5 ton, en 4-meter bastu – ca 2 ton, en 5-meters bastu – ca 2,5 ton.

Vilken trätyp är den bästa för ett fuktigt klimat?

Termo-ved är utan tvekan den bästa trätypen för fuktigt klimat, så det inte ruttnar eller vrider sig. Gran används för beredning av termo-ved. Termo-ved är ljus och har brun färg. Vattnet kapillärer bränns, och därmed minskar möjligheten av trä deformation. För mer information, vänligen klicka här.

Kommer taket på bastun stå emot kraftiga snöfall?

För bergiga områden och områden med kraftiga snöfall, rekommenderar vi Igloo-modellen. Dess sluttande tak är konstruerat för att tåla att snö bygga upp på toppen.

Kommer bastustenar ingå?

Ja, det nödvändiga antalet bastustenar medföljer varje vedeldad eller elektrisk värmare.

Vad är strömförsörjningen av den elektriska värmaren?

Den vanliga elektriska värmaren är Harvia Vega, 6kW. Denna modell finns även i 8kW för större bastur. Vi är inte begränsade endast till denna typ av värmare. Du kan kontakta oss med din önskade värmare så kommer vi att se till att installera den.

Är det möjligt att få en fjärrstyrd elektrisk värmare?

Ja För en offert, vänligen kontakta oss via e-post. När det är möjligt, ange vilken Harvia-modell som du är intresserad av.

Hur undviker man att träet krymper?

Krympande trä kan deformeras och sprickor kan visa sig, därför är det viktigt att försöka undvika detta. Om insidan av bastun verkar mycket torr, lämna ett par hinkar fyllda med vatten där inne. När vattnet avdunstar,  kommer trät att absorbera det. Det rekommenderas också att vattna utsidan av bastun från tid till tid, vilket kan göras genom att hälla ett par hinkar med vatten på ytterväggarna.

Hur gör jag för att generera ånga i bastun?

Ånga genereras genom att hälla vatten på bastu-stenarna. Du kan enkelt ta en trä-hink, fyll upp med vatten och placera inuti och använda. Vattnet bör vara varmt, annars kommer det att svalka av stenarna. Skopa upp lite vatten från hink med en slev och häll det på bastustenarna. Använd denna metod för elektriska och vedeldade bastuaggregat. Vi erbjuder även en alternativ lösning för vedeldad bastuaggregat – en vattentank i rostfritt stål som ansluts till skorstenen. Värmen från skorstenen och värmer upp vattnet, så det kommer inte cool på bastu-stenarna.


Vad är leveranspriset för en viss produkt? Var kan vi leverera vår produktion?

Leveranspriset beror på modell. Var vänlig se nedan. Vi erbjuder EU-omfattande leveranser, inklusive Schweiz, Norge och andra.

  • Utomhusbubbelpooler: Vi gör ofta några specialerbjudanden, därför kan man hitta gratis frakt under en viss utomhus bubbelpool modell.
  • Utomhusbastur: Leveranspriset ingår inte och tillämpas alltid som extra på toppen. För att berätta leveranspriset på en utomhusbastu måste vi veta följande: (1) modellen; (2) storleken; (3) förmonterad eller platt packad (4) Leveransadressen.
  • Värmare för utomhusbubbelpool: leveranspriset ingår med förväntade priser för länder utanför EU som Norge eller Schweiz.
Kontakta oss!
close slider
×