I ett nötskal, så erbjuder vi 5 träslag, alla med olika alternativ:

Sibirisk Gran är det mest prisvärda alternativet. Det har en ljus nyans och kan ha synliga kvistar. Det är ett robust trä och med rätt underhåll kommer det att hålla under många år framöver.

Sibirisk Lärk är ett utmärkt val för de platser där trä är mycket utsatt för olika insekter. Lärk är mycket mer resistenta mot insekter och röta jämfört med gran. Det har en ljus nyans. Lärkträ är ganska tungt.

Termo-ved har genomgått hög temperatur behandling. Under denna process, så stängs porerna i träet, därför att det absorberar inte fukt längre, och harts avdunstar. Denna typ av trä är extremt resistent mot röta, det kommer inte att ruttna eller skada om de utsätts för fukt. Den har en mörk nyans och är de lättaste vikt klokt.

Siberian Ek är ett lyxigt val, men det kan absorbera en hel del vatten så det tenderar att krympa eller expandera. Ek kräver mycket mer underhåll.

Röd ceder anses vara en av de mest hållbara byggmaterialen. En röd ceder badtunna har en röd nyans. Röd ceder har mycket låg krympning och är fri från beck och kåda.

För en detaljerad guide, besök vår blogg.

Kontakta oss!
close slider
×